Hakkari'de tandır ekmeğine rağbet

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride tandır ekmeğine rağbet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 11:33

Hakkari'de tandır ekmeğine rağbet

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)-HAKKARİ'nin köylerinde yıllarıdır tandırlarda pişirilen lavaş ekmeklerine rağbet oldukça fazla. Haftanın 3 günü tandırın başında oturan köy kadınları, ekmek ihtiyaçlarını böylelikle kendilerinin karşıladığını söyledi. 

Özellikle köylerde kadınlar tarafından tandırda yapılan lavaş ekmekleri, sofraların vazgeçilmezi kabul ediliyor. Diğer köylerde olduğu gibi kente 40 kilometre uzaklıkta bulunan Demirtaş Köyü'ne bağlı Yağmurlu mezrasındaki kadınlar da, haftanın 3 günü tandırın başına geçerek lavaş ekmek pişiriyor. Buğday unundan yapılan ve içerisinde hiç bir katkı maddesi olmayan lavaşlar, köy soflarından eksik olmuyor. Yağmurlu Mezrası'nda yaşayan 60 yaşındaki Hatice Yaşar, ömrünün yarısından fazlasının tandırda ekmek pişirerek geçtiğini söyledi.

Haftanın 3 günü tandır başına geçtiğini anlatan Yaşar, "Bizim köylerimizde tandır ekmeği sofralarımızın vazgeçilmezidir. O yüzden biz kadınlar haftanın 3 günü tandırlarımızı yakıp  ekmek pişiriyoruz. İşimiz biraz zor fakat bir o kadar da zevkli oluyor. Tandır ekmeği insan sağlığına da iyi geliyor. Ben 60 yaşıdayım. Yaklaşık 40 yıldır tandır başına geçip lavaş ekmek pişiriyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!