Hakkari'de 'Direnişten Dirilişe 15 Temmuz' paneli

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride Direnişten Dirilişe 15 Temmuz paneli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 11:51

Hakkari'de 'Direnişten Dirilişe 15 Temmuz' paneli

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)-HAKKARİ'de, Diriliş Gençlik Derneği tarafından, 'Direnişten Dirilişe 15 Temmuz' konulu paneli düzenlendi. İlki Hakkari'de yapılan ve 81 ilde düzenlenecek panelde, 15 Temmuz darbe girişiminde, darbecilerin kendilerini vatan için siper eden sivil halka yaşattıkları sinevizyon eşliğinde anlatıldı.
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Diriliş Gençlik Derneği'nin İstanbul, Muş, Van ve Hakkari il başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kurum amirleri ile gençler katıldı. Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 15 Temmuz darbe girişimini konu alan sinevizyon gösterisi ardından konuşan Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın, darbe girişimi gecesinde halkın gösterdiği birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Daha sonra Hakkarili gençler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere hazırlanan 'Üstün cesaret plaketini', Algın'a teslim etti.
Algın ve beraberindekiler daha sonra Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal ile Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgut'u makamlarında ziyaret ederek, derneğin yaptığı faaliyetleri anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!