Hakkari'de, 3 bin rakımda kayaklı yamaç paraşütü

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride, 3 bin rakımda kayaklı yamaç paraşütü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 15:18

Hakkari'de, 3 bin rakımda kayaklı yamaç paraşütü

Haberin Devamı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,(DHA)-HAKKARİ'nin 3 bin rakımlı Berçelan Yaylasında, tur kayağı ve kayaklı yamaç praşütü yapıldı.
Hakkari Üniversitesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi İşbirliği ile yürütülen 'Görürsen herşey güzel' projesi kapsamında, 3 bin rakımlı Berçelan Yaylası'nda düzenlenen tur kayağı ve kayaklı yamaç paraşütü gösterisinde andrenalin dolu anlar yaşandı.
Berçelan yaylasına çıkan Üniversite Öğretim Görevlileri Emin Yıldırım, Murat Adıyaman, kayakçı ve yaşaç paraşütü pilotu Recep Can ile Mazlum Tekçe, yaptıkları tur kayağı ve kayaklı yamaç paraşütü ile adrenalin dolu anlar yaşadı.
Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım, Hakkari'nin doğa sporları potansiyeli açısından çok zengin bir bölge olduğunu belirterek,"Aynı mevsimde birçok farklı branş aynı anda yapılabilmekte ve iklimi çok uzun sürmektedir. Bulunduğumuz Berçelan yaylasında,19 Mayıs olmasına rağmen bölgede kar kalınlığı yaklaşık 2 metre. Kar Haziran ayının sonuna kadar kalabilecek durumda. Bu mevsimde bu şartlar tur kayağı ve kayaklı yamaç paraşütü için çok büyük bir fırsat ve zenginliktir."dedi.
Proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman ise, hazırlanacak tanıtım filmi ve doğa sporları rotası kitabında, kayak , rafting, yamaç paraşütü, kayaklı yaşaç paraşütü ve tur kayağı branşlarının yer alacağını belirtti.
FOTOĞRAFLI 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!