Hakkari Valisi Toprak, darbeye karşı vatandaşlarla birlikte yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Valisi Toprak, darbeye karşı vatandaşlarla birlikte yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 03:16

Hakkari Valisi Toprak, darbeye karşı vatandaşlarla birlikte yürüdü

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Ak Parti Hakkari il binası önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan kalabalığa hitaben konuşma yaptıktan sonra vatandaşlarla birlikte yürüyüşe katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine gece saat 00.30'dan itibaren kalabalık bir grup, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan AK Parti önünde toplanıp slogan atmaya başladı. Aralarında Ak Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat'ın bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup ellerinde Türk bayraklarla yürüyüşe geçti. 'Darbaye hayır', 'Hakkari uyuma iradene sahip çık', 'Allahu Ekber' sloganları attı. Bulvar caddesinden Cumhuriyet caddesine oradan da ordu evinin bulunduğu Konak caddesi ve Valilik binası önündeki güzergaha kadar yürüyen kalabalık, daha sonra geldikelri güzergahtan geri döndü.
Grubun önüne geniş koruma ordusu ile gelen Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kenttte herhangi bir sıkıntının olmadığını halka anlattı. Holoğlu, Daha sonra Vali Cüneyit Orhan Tohrak'ı telefonla arayıp halkın selamlarını söyledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık, darbeye karşı eylemlerini AK Parti binası önünde sürdürdü.
VALİ TOPRAK, DARBEYE KARŞI VATANDAŞLARLA YÜRÜDÜ
Ak Parti önünde toplanan kalabalığın yanına gelip daha sonra onlarla birlikte yürüyüş yapan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, halkın darbeye karşı bu tavrının demokrasinin ne seviyeye geldiğinin bir göstergesi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Şu anda Ankara'dan beni arıyorlar. Esenboğa ve Atütürk Havalimanı dahil bütün cadde ve sokaklar araç ve vatandaşlarla dolup taşmış.Hadi bakalım bu kadar vatardaşa karşı ne yapacaksın. Sizlere ayrıca teşekür ediyorum. Ellerine silah alıp devleti ele geçirecek kadar hain olanları halkımız gözleriyle gördü. Milletimizin sağduyusu oldukça Türkiye tarihinde demokrasinin seviyesini gösteriyor. Hakkarili de kalitesini gösterdi. Biz de onlara teşekkür ediyoruz. Ne olduğu belli olmayan dört tane beyni kiralanmış adamdır bunu yapanlar. Bunun Türk ordusuyla da ilgisi yoktur."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!