Hakkari TSO Başkanı Taş, Hakkari'nin taşınması kararından vazgeçilmesini istedi

Güncelleme Tarihi:

Hakkari TSO Başkanı Taş, Hakkarinin taşınması kararından vazgeçilmesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 10:58

Hakkari TSO Başkanı Taş, Hakkari'nin taşınması kararından vazgeçilmesini istedi

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne taşınması kararından vazgeçmesini istedi.
Dün gece sokaklarda dolaşarak esnaf ve çevredekilerle sohbet eden Hakkari TSO Başkanı Servet Taş, Hakkari il merkezinin Yüksekova İlçesi'ne taşınması halinde sosyal ve ekonomik anlamda bir çok travma yaşanacağını söyledi. Başkan Taş, şöyle dedi:
"Hakkari idari yapısının Yüksekova İlçesi'ne taşınması gündemdeydi. Bizim başından beri yetkililere izah edemediğimiz durum şu; Hakkari şehir merkezinin idari yapısının Yüksekova'ya taşınması kararı bizlerde çok ciddi bir duygu çöküntü yaratmıştır. Hakkari'deki 7 bin kamu personelinin nin Yüksekova'ya, taşınması ve dolayısıyla 30 bin nüfusun Hakkari'den çıkması demektir. Hakkari'de ciddi bir nüfus yoğunluğu olduğu gibi, ciddi bir işsiz ordusu da var. İlin ilçeye taınması durumunda bu işsizler ordusu ikiye katlanacak. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kararından vazgeçmesinin rica ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!