Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde terfi töreni

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Emniyet Müdürlüğünde terfi töreni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 12:36

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde terfi töreni

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) - HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen emniyet amirlerinin rütbe terfi töreni ile 15 Temmuz Özel Harekat Şehitleri dinlenme salonunun açılış törenine katıldı.
Hakkari Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen programa, Vali  Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Yarbay Engin Pınar ve polis memurları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Toprak bir konuşma yaptı. Vali Toprak, terör olaylarına dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Uzun yıllardır memleketimiz üzerinde oynanan oyunların bir sonucu olarak meydana getirilen terör olaylarına cansiperane şekilde karşı koyan, hiç çekinmeden canını veren, karşı tarafı da perişan eden özel bir kolluk kuvvetine mensup olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum. Gözü karalıklarıyla, savaşçılıklarıyla, fiziki üstünlükleriyle düşmana kök söktüren çok özel bir teşkilatsınız. Bunun ispatı da 15 Temmuz gecesi hainliğin zirvesine çıkanların en önemli hedef olarak sizleri seçmiş olmalarıdır. Hiç acımadan o kanlı elleriyle gece yarısı gelip kendileri için en büyük tehdit olarak gördükleri Özel Harekat Daire Başkanlığı'na alçakça, haince havadan saldırarak 47 vatan evladımızı, özel harekatçı kardeşimizi şehit etmeleri de sizin ne kadar önemli ve devletimiz için ne kadar kıymetli görevler ifa ettiğinizin ve bizlerin gözbebeği olduğunuzun en büyük göstergesidir."
ONLARI KAZDIKLARI HENDEKLERE GÖMDÜNÜZ
Güvenlik güçlerinin Hakkari ve ilçelerinde gerçekleştirdikleri terör opearsyonlarına da değinen Vali Toprak,"Bugüne kadar da verilen görevleri verilen operasyon görevlerini layıkıyla yerine getirdiniz. Gerek jandarmamızla gerek diğer askerî birliklerimizle gerekse de müstakil olarak verilen görevleri layıkıyla yerine getirdiniz ve imha edilmesi gereken karşı tarafa gereken dersleri verdiniz. Yine Yüksekova’da da devletimize başkaldıranlara kesinlikle gerçekleşmesi mümkün olmayan hayallerin peşine düşen bazı gruplara gereken dersi yine Türk Silahlı Kuvvetlerimizle beraber çok güzel şekilde verdiniz. Bu hain terör örgütünün de sonunun başlangıcı oldu. Şehitlerimizi tekrar rahmetle anmakla beraber bu kadar büyük bir mücadele de bu kadar başarılı bir operasyon sonucunda o kazdıkları hendeklere hepsini gömdünüz. Devletimiz hepinizin de hissettiği gibi gün ve gün güçlenmektedir. Devletimize karşı duyulan güven, sadakat gün ve gün güçlenmektedir. Biz bunu net olarak görüyoruz "dedi. 
Vali Toprak daha sonra, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’nde bir üst rütbeye terfi etmeleri uygun görülen 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü 2 personel, Emniyet Amiri ve Başkomiser rütbesindeki birer personel ile 2 Komiser Yardımcısına yeni rütbelerini taktı.
Terfi töreninin ardından Vali Toprak , 15 Temmuz 2016 tarihinde Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın uçaklarla bombalanması neticesinde şehit olan özel harekat personelinin anısına Hakkari Emniyet Müdürlüğü imkanlarıyla Özel Harekat Şube Müdürlüğü tesislerinde yaptırılan 15 Temmuz Özel Harekat Şehitleri Dinlenme Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!