Hakkari Belediyesi Hizmet Atağını Hızlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Belediyesi Hizmet Atağını Hızlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 16:11

HAKKARİ’NİN BEŞ FARKLI BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLATAN HAKKARİ BELEDİYESİ, KENTİN TEMEL SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN HİZMET ATAĞINI HIZLANDIRDI.

Hakkari Belediyesi, kentin beş farklı bölgesinde çalışmalar başlatarak temel sorunlarını çözmek için hizmet atağını hızlandırdı.
Hakkari Belediyesi, kentte yaşanan yol, su ve kanalizasyon gibi temel sorunları çözmek için geliştirdiği projeleri hayata geçirirken kentin Dağgöl, Biçer, Kıran, Merzan mahalleleri ve şehir merkezinde başlattığı çalışmalar ile hizmet atağını hızlandırıyor. Bir süre önce Dağgöl ile Bağlar mahallesi arasında bulunan yol güzergahında çöken istinat duvarını yeniden yapan Hakkari Belediyesi, buradaki mahalle yollarını birbirine bağlayan değirmen köprüsünde genişletme, güçlendirme ve bariyer çalışması başlattı. Başlatılan çalışmaları Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi yerinde inceleyip denetledi.
‘BİÇER MAHALLESİ SULAMA KANALI ÇALIŞMASI’
Geçtiğimiz yıl Biçer Mahallesinde açılan yeni imar yolu üzerinde bulunan ormanlık alanda yaşanan sulama sorununu çözmek için harekete geçen belediye buraya istinat duvar destekli 400 metre uzunluğunda bir sulama kanalı çalışması başlattı. Aşağı Kıran ile Yukarı Kıran Mahalleri arasında bulunan haneler için yeni imar yolu açma çalışmaları vatandaşların arazileri engeline takılırken çalışmalar vatandaşların arazilerini feragat etmesi ile devam ederken, buraya 12-15 metre genişliğinde 500 metre uzunluğunda bir yol yapılacak. Merzan Mahallesinde ve kent merkezinde bulunan yollarda yağışlardan ötürü oluşan çukurların onarılması için çalışma başlatan belediye, iş makineleri ile buradaki yollara sıcak asfalt taşıyıp, oluşan çukurları asfaltla yamaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!