Hakkari Barosu’ndan Basın Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Barosu’ndan Basın Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 17:36

HAKKARİ BARO BAŞKANLIĞI, ALANYA ADLİYESİ ÖNÜNDE ÇHD ALANYA ŞUBESİ ÜYELERİ OLAN MESLEKTAŞLARINA AÇIKLAMA İZNİ VERİLMEMESİ VE DARP EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ.

Hakkari Baro Başkanlığı, Alanya Adliyesi önünde ÇHD Alanya Şubesi üyeleri olan meslektaşlarına açıklama izni verilmemesi ve darp edilmesine tepki gösterdi.
Hakkari Baro Başkanlığı adına açıklamalarda bulunan Avukat İsmail Şen, Türkiye’nin dört bir yanında Ankara’daki patlamaya karşı protesto gösterileri ve basın açıklamaları yapıldığını söyledi. Şen, “Sendikaların grev kararı toplumun birçok kesiminden destek görmüş; üniversiteler, mahkemeler boykot edilmiş, emekçiler üretimden gelen gücünü kullanarak hayatı durdurmuştur. Avukat meslek örgütleri de sendikaların grev kararına destek amacı ile iki gün boyunca duruşmaları boykot kararı almış, birçok yerde adliye önlerinde basın açıklamaları ile katliam protesto edilmiştir. Önceki gün katliamı protesto eden ve Alanya Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen ÇHD Alanya Şubesi üyesi meslektaşlarımızın açıklama yapmalarına izin verilmemiş, meslektaşlarımız darp edilmiştir. Dün de ÇHD Antalya ve Alanya şube üyesi avukatlar hem meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı protesto etmek hem de Ankara’da yaşanan katliamı protesto için Alanya Adliyesi önünde toplanmıştır. Katliamı protesto eden, yas tutan halkımızı ve meslektaşlarımızı hedef alarak adliye önünde meslektaşlarımıza gaz bombaları ve coplarla saldırılmış, birçok meslektaşımız yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Barış şehitlerini sahiplenen bu ülkenin vicdanlı insanlarını ve meslektaşlarımızın hedef haline getirilmesi kabul edilemez. Kolluk kuvvetleri tarafından meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Her türlü hukuksuzluğa karşı birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizi, avukatlara yapılan saldırının takipçisi olacağımızı buradan dile getiriyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!