Haftalık Panorama: Değerli armağanlar

Güncelleme Tarihi:

Haftalık Panorama: Değerli armağanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

PROF. Dr. Kamil Tüğen çok değerli bir yeni yıl armağanı yollamış. 30 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca binlerce öğrencinin yetişmesine büyük katkıda bulunmuş değerli bir eğitimci olan babası Fahri Tüğen’in yaşamını, yazılarını ve öğrencilerinin anılarını anlatan, 'Fahri Tüğen’den Notlar' adlı kitabı.

KİTABIN ön sözünde şöyle diyor Tüğen; ' Bu kitabın amacı; Milli eğitimimizin temel ilkelerini ve kültürel değerlerimizi benimseyip hayatı boyunca bu doğrultuda hizmet vermiş; topluma mal olmuş bir öğretmeni genç nesillere tanıtmaktır. Kitabı hazırlamak için hocamızın kendi el yazısıyla 1983-1989 arasında kaleme aldığı hatıratından, bazı mektuplarından, yazılarından, kutlama törenlerinde yaptığı konuşma metinlerinden, 1960’lı yılların ikinci yarısında yayınlanmış Ulubey Postası’ndaki yazılarından, bazı arkadaşlarının, meslektaşlarının, öğrencilerinin yazılı olarak ulaştırdıkları anılardan ve albümündeki fotoğraflardan faydalanılmıştır.'

KİTAP çok sevilmiş, takdir edilmiş, binlerce gence örnek olmuş çok değerli bir eğitimcinin yaşamını ve düşüncelerini anlatmasının yanı sıra 'öğretmenlik'in ne demek olduğunu anlatması açısından da ilginç. Tüğen kitabın bir yerinde, '....Öğretmenliği sadece okulla sınırlı kalmadı. Akşamları geç saatlere kadar evinin tabii misafirleri, ödev sormak için grup grup gelen öğrenciler oldu. Grubun birisi dönerken aralıksız diğer grup karşısındaydı. Bu trafik yıllarca devam etti' diyor.

MESLEĞİNİ, öğrencilerini gerçekten seven, yaptığı işin önemini bu denli kavrayan ve her davranışıyla vurgulayan Fahri Tüğen’i okurken ilkokul öğretmenim Kamuran Öcal ile ortaokul Türkçe, lise edebiyat öğretmenim Sabiha Ergen’i hatırladım. Pek çok değerli öğretmenim oldu kuşkusuz ama ikisinden bana kalanlar unutulmaz.

FAHRİ Tüğen’den Notlar'ı okumak isterseniz başvuru adresi şöyle:

Prof. Dr. Kamil Tüğen, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi

Telefon : Fakülte- 232 420 41 80 /2241 - Ev: 487 39 34 - Fax: 420 17 89

İKİ KİTAP DAHA

BU yıl şanslıyım. başka armağan kitaplar da var. Biri, çok değerli dost Bülent Akkurt’un, 'Bir Şizofrenin Aşk Mektupları.' Diğeri Şengül Kıran’ın 'Can Suyu Düşürdüm Siyah Güllere' adlı şiir kitabı. Uzun tatili keyifle geçirmeme neden olan kitaplara teşekkür ederim. 'Bir Şizofrenin Aşk Mektupları'nı yarıladım. Akıcı anlatımla soluksuz okunuyor. Kitabın önsözünü yazan Suna ve Erdoğan Tanaltay, sözlerini şöyle bitiriyor:

'Bir anı-roman da diyebileceğimiz bu aşk mektupları, insanı alıp götürüyor... Duygu derinliklerine, bir devrin rengine ve tadına, tutku ile hastalık arasındaki o ipincecik çizgiye, geçmişe-geleceğe, belki de sonsuza... Sevgi ve içtenlikle kutluyoruz. Hem kendimiz, hem de sevgi adına. Dilinize, gönlünüze sağlık...'

KİTAP, Akkurt’un, 'Nazım Hikmet ve Onun Memleketinden İnsan Manzaraları'nı da yayımlayan Altın Kitaplar’dan çıktı.

ŞİİR, sevgili Talat Kırcan’ın ilgi alanına giriyor ama Şengül Kıran’ın hepsi bir birinden güzel şiirlerinden söz etmek isterim. Şiir okumak, yorgunluğumu giderir hep. Kıran’ın tüm kalbini açtığı şiirlerini okumak beni mutlu etti. Atadost Yayınları'ndan çıkan kitaptan birkaç dize: Yaşama açılmış/ en temiz sayfa/ çocuklardır/üstlerine/ bizim gölgemiz, kirimiz/düşmediği sürece.

4. Uğur Mumcu Şiir Yarışması

KARŞIYAKA CUMOK, belediyenin de katkısıyla geleneksel şiir yarışmalarının dördüncüsünü düzenliyor. Yarışmanın şartnamesi şöyle:

Yarışma 18 yaşından büyük, amatör ve profesyonel şairlere açık

Konu seçimi serbest

Yarışmacılar bir şiirle katılabilir.

Şiirler daktilo, bilgisayarla; 2 satır aralı, 3 nüsha düzenlenecek.

Açık adres ve telefon numarası belirtmek gerekli

Son katılım tarihi 24 Ocak 2001

Seçici kurul Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş ve Bekir Yurdakul’dan oluşuyor

Başvurular elden veya mektupla: Uğur Mumcu Şiir Yarışması, Ege Sanat Merkezi 1721 Sokak no: 20 Karşıyaka- İzmir adresine yapılacak

Ayrıntılı bilgi için Müzeyyen Akas - 0232 324 00 89, Elif Engin - 0 232 370 61 79, Suna Kirpikçi - 0 232 364 04 41 ve Belma İnam 0 232 330 57 99

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!