Hafta sonu hava nasıl olacak? | 13 Kasım Cuma

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak | 13 Kasım Cuma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 13:43

Hafta sonuna yaklaşmamız ile hepimizin en çok sorduğu soru hafta sonu hava nasıl olacak sorusunun yanıtını haberimizden alabilirsiniz. Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji hafta sonu için ne diyor?

Haberin Devamı

Meteoroloji’nin yaptığı açıklamaya göre İstanbul’da hafta sonu hava sıcaklıkları seyrinde gitmeye devam edecek. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Ülke Genelinde Hava Durumu

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması (21-75 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Ardahan çevreleri ile Rize ve Artvin’in 1400 metre rakımın üzerindeki yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hafta sonu hava nasıl olacak | 13 Kasım Cuma


Hafta sonu İllerimizde Hava Durumu

Haberin Devamı

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15
İstanbul: Az bulutlu ve açık 18
İzmir: Az bulutlu ve açık 22
Adana: Az bulutlu ve açık 26
Antalya: Az bulutlu ve açık 25
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu ilçeleri yerel sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 19
Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19