Hacı Bektaş Veli Araştırma Ve Uygulama Merkezi’nden Aşure Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Hacı Bektaş Veli Araştırma Ve Uygulama Merkezi’nden Aşure Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 17:33

HACI BEKTAŞ VELİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ'NRCE AŞURE DAĞITIM TÖRENİ YAPILDI

Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından aşure dağıtım töreni yapıldı.
Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki programa Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Çorum Müftüsü Ahmet Akın, MHP İl Başkanı Bekir Çetin, MHP milletvekili adayları Vahit Doğan ve Fatih Özcan, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.
Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Korukcu, aşurenin birleşmek anlamına geldiğini belirterek, “Bugün her zamankinden daha çok fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Aşurenin birliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, böyle bir anlamlı etkinliğe vesile olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Şehrin en güzel yerindeki bir binayı güzel bir merkeze tahsis etmelerinin de özel bir anlamı bulunduğunu dile getiren Alkan,. “Bunu özümseyerek, isteyerek yaptık. Bizim kültürümüzde olan beraber yaşadığımız, birlikte yaptığımız aynı duyguları paylaştığımız bu atmosferleri yaşatacak mekanlar toplumun harcı. Ünhiversitemiz bu noktada üzerine düşeni yapacaktır. Çorum halkının emrinde ve hizmetin olmaya devam edeceğiz. Bu bir vesile aracı, bundan sonra her türlü çalışmayı faaliyeti beraber yapmak üzere halkımızı üniversitemize davet ediyoruz. Hitit Üniversitesi bu şehrin üniversitesi yapacak çok işimiz var” dedi.
Vali Yardımcısı Fikret Zaman da, bizi biz yapan değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, programın hazırlanmasında katkı sunan herkese teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!