Hac başvuruları ne zaman? İşte 2017 Hac fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Hac başvuruları ne zaman İşte 2017 Hac fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 16:36

Hac başvuru tarihleri netleşti. Daha önce 2017 Hac fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama bulunan ve fiyat listesini yayımlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bu kez başvuru kayıt tarihlerini duyurdu. Peki, başvurular ne zaman başlayacak? 2017 Hac kayıt tarihleri ve başvuru yapacakların dikkat etmesi gereken hususlar detayda!

Haberin Devamı

2017 Hac başvuruları için beklenen açıklama, Diyanet İşleri’nden geldi. 2017 Hac kayıt tarihleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden duyurdu. Duyuru sayfasında ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarının ve daha önce kayıt için başvurmuş olanlar için bilgilendirmeler yapıldı. Peki, 2017 Hac fiyatları ne kadar? İlk defa başvuru yapacakların dikkat etmesi gereken hususlar neler? İşte, 2017 Hac kayıt başvuru tarihleri, önümüzdeki yılın fiyatları ve hacı adaylarının bilmesi gereken tüm detaylar!

BAŞVURU TARİHLERİ 2’YE AYRILIYOR

Günümüzde artık pek çok işlemde olduğu gibi Hac başvuruları da online sistemler üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapabilecek. Başvuru sürecinin en doğru şekilde ilerlemesi için vatandaşların iletişim bilgilerini ise girmeleri gerekiyor. Peki, 2017 Hac başvuruları ne zaman başlıyor. Başvuru tarihleri ilk defa kayıt yaptıracaklar ve daha önce kayıt yaptıranlar olarak 2’ye ayrılıyor.

Haberin Devamı

İLK DEFA HAC KAYIDI YAPTIRACAKLAR İÇİN TARİH

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sitesinde yayımlanan duyuruya göre; 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların ilgili bankalara 20 TL ön kayıt ücreti yatıracakları belirtilerek, ön kayıt işlemlerinin 28 Aralık 2016-6 Ocak 2017 tarihleri arasında Hac başvurusunda bulunması gerekiyor.

DİYANETİN HAC KAYIT AÇIKLAMASINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURUSUNU YENİLEYECEKLER İÇİN TARİH

Diyanet İşleri tarafından yapılan duyuruda, 2017 yılında Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacağını ve bu yüzden adayların Hac ibadetini yerine getirmek için daha önceki yıllarda kayıt yaptıranların kayıt yenileme işlemleri ise 9 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde ise herhangi bir ücret alınmayacak. Daha önce başvuruda bulunanlar ancak 2017 HAC başvurusu kaydını yenilemeyenler hac kurasına dahil edilmeyecek.

Haberin Devamı

HAC BAŞVURUSU SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hac kazanan vatandaşların “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabilecekler. 2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabilecek.

2017 HAC FİYATLARI

Önümüzdeki yılın başvuru tarihlerinin belli olmasıyla birlikte gündeme gelen bir diğer konu da fiyatlar oldu. Peki, 2017 Hac fiyatları ne kadar? Başvuru tarihleri gibi fiyatlara dair detaylı bilgi de Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi. Geçtiğimiz yıllarda Dolar üzerinden yapılan Umre fiyatlandırması, 2017 yılında TL bazında tahsil edilmeye başlanacak. 2017 Hac fiyatları için bekleyişte olan vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan mutlu edecek bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu 'Dövizleri bozdurun, TL'ye geçin' söylemine kulak veren Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 Umre fiyatları tablosunu TL bazında yayımladı. Umre fiyatlarına ilaveten Hac için tahsil edilecek ücretin de TL bazında olacağını ifade eden başkanlık, 05 Aralık 2016 tarihi itibariyle bu kararın hayata geçirileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Hac başvuruları ne zaman İşte 2017 Hac fiyatları

Hac başvuruları ne zaman İşte 2017 Hac fiyatları

Hac başvuruları ne zaman İşte 2017 Hac fiyatları

Hac başvuruları ne zaman İşte 2017 Hac fiyatları

 

BAKMADAN GEÇME!