Gündem 24 Saat- 05.09.2018

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat- 05.09.2018
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 11:00

...

Haberin Devamı

 

ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ İDLİB AÇIKLAMASI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin İdlib bölgesine harekât konusunda “İdlib’de çok acımasız bir süreç işletiliyor. Orada 3.5 milyon insan var. Bir felaket yaşanırsa, bu insanların ilk kaçabileceği yer yine Türkiye” dedi. 

BM, İDLİB İÇİN YÜKSEK ALARMDA 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin olası operasyonuna karşı "yüksek alarm" halinde olduklarını açıkladı. 

LAVROV’DAN ÇOK SERT DOLAR MESAJI 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD’nin doları, diğer ülkeleri cezalandırmak için kullandığını ileri sürdü. Lavrov, “Banka operasyonlarına son veriyorlar. Bunu sadece cezalandırmak istedikleri ülkeye karşı değil, bu ülkeyle ilişkisi olan herkese karşı yapıyorlar” dedi. 

Haberin Devamı

JAPONYA’DAKİ JEBİ TAYFUNU HAYATI FELÇ ETTİ 

Japonya'da etkili olan son 25 yılın en ağır tayfunu Jebi, 10 kişinin ölmesine yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu. Ülkenin güneyinde bulunan 49 bin kişi için tahliye emri verildi. 

DEV ŞİRKET YENİDEN TÜRKİYE’YE DÖNÜYOR 

Çin'in en büyük havayolu şirketi China Southern, Türkiye'ye dönme kararını resmen açıkladı. Hainan Airlines’ın da Çin-Türkiye arasında yeniden seferlere başlamaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!