Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 00:00

120’nci yılda Anıtkabir’e ziyaret

120.
yaşını kutlayan Ankara Atatürk Lisesi’nin mezunları ve öğrencileri, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Erol Üçer ve beraberindekiler Atatürk’ün kabrine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Misak-ı Milli Kulesi’nde şeref defterini imzalayan Üçer, deftere şunları yazdı:

"Sevgili Atam, Cumhuriyetimizin 83. yılında Ankara Atatürk Lisesi mezunları ve öğrencileri olarak huzurunuzdayız. Taş Mektep (Ankara Sultanisi) olarak eğitim hayatına başlayan okulumuz, Türkiye’nin en önemli eğitim kuruluşlarından biri olarak bu sene 120. yılını kutluyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi Cumhuriyetimizin temel prensipleri çerçevesinde yetiştiren ve eğiten okulumuz her sene artan başarı grafiği ile ülkemize hizmet etmenin gururunu da taşıyor. 30 Aralık 1919 yılında okulumuzu ilk ziyaret ettiğinizde yaptığınız konuşmada ’Vatan sizden vazife beklediği zaman koşarak şitah edeceğinizden eminim’ demiştiniz. Ankara Atatürk Lisesi olarak her zaman ülkemizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olacağımızdan emin olunuz. Sevgili Atam, huzur içinde uyu." Ziyarete, lisenin mezunlarından eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, eski Danıştay Başkanı Nuri Alan, eski ODTÜ Rektörü Süha Sevik ile gazeteci Tayfun Talipoğlu da katıldı.

Büyükşehir yardımı Batman’a ulaştı

Büyükşehir Beledyise’nin gönderdiği beş TIR dolusu yardım Batman’da sevinçle karşılandı. 10 bin çift bot, 10 bin kaban ve 10 bin koli gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan yardım paketlerini alan Batmanlılar, Başkan Gökçek’e teşekkürlerini ilettiler. Batman Valisi Haluk İmga, "Felaketin hemen ardından arayan Gökçek’e müteşekkirim" dedi.

Kaymakam Kaymak göreve başladı

ELMADAĞ’a atanan Osman Kaymak, yeni görevine başladı. 1986’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kaymak, 1987’de kaymakamlık sınavını kazanarak Kütahya Pazarlar, Erzurum Narman, Malatya Battalgazi ve Amasya’nın Suluova ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunmuştu. 2000 yılında İnönü Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yapan Osman Kaymak, Gölcük Depremi sonrasında Kocaeli Valiliği Kriz Merkezi yöneticili hizmetlerinde de geçici olarak görev almıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Kaymak, Elmadağ’da görevine başladı.

Hüseyin ÖZBALI/DHA

Atatürk fotoğrafları MEB’de sergileniyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk’ün doğumunun 125. yılı anısına düzenlenen Atatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı. MEB Müsteşarı Nejat Birinci, Zafer Çarşısı Sergi Salonu’ndaki açılışta yaptığı konuşmada, fotoğrafların insan hayatının bir anını ebedileştirmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Sergide yer alan fotoğrafların, Atatürk’ün son dört yılını, en insani yanlarıyla günlük hayatın içinden aktardığını belirten Birinci, "Biz bu fotoğraflarıyla insan olan Atatürk’ü, sevinçleri, üzüntüleri endişeleri olan Atatürk’ü tanıyoruz" dedi.

Hakkarili öğrencilerden Ankara Valiliği’ne ziyaret

ÜNİVERSİTELERİN tanıtılması amacıyla Bilkent Lisesi’nin davetiyle Ankara’ya gelen Hakkari Cumhuriyet Lisesi öğrencileri, Ankara Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Kemal Önal, makamında gerçekleşen ziyarette, Hakkari’yi uzun zamandır görmediğini söyledi.

Önal, öğrencilere, Ankara’da nereyi gördüklerini sordu. Öğrenciler de Bilkent, Ankara ve Gazi üniversiteleri ile Anıtkabir’i gezdiklerini anlattılar. Öğrencilerin hepsinin lise 3. sınıfta öğrenim gördüklerinin belirtilmesi üzerine Vali Önal, öğrencilere, "Bu seneki ÖSS’yi bizzat takip edip başarılı olup olmadığınızı araştıracağım" dedi. Önal, öğrencilere içinde kırtasiye malzemeleri bulunan hediye paketleri verdi.

Ersoy, mültecilerle yemekte buluştu

BİRLEŞMİŞ Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) İyi Niyet Elçisi seçtiği sanatçı Muazzez Ersoy, mültecilerle yemekte buluştu. Bir restoranda Ankara'daki yaklaşık 50 kadar mülteciyle bir araya gelen Ersoy, bu yemekle mültecilerle özel bir ortam paylaşmak istediğini söyledi.

BMMYK'nin Türkiye Temsilciliği görevine kısa bir süre önce başlayan Anna Frank da Ersoy'u görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ersoy'un sanatçı kişiliğini kullanarak mülteciler için çok şey yapabileceğini kaydetti.

Bedri Baykam'ın imza günü yarın

RESSAM Bedri Baykam, yarın Ankara'da sanatseverlerle buluşacak. Güncel sanat örneklerini sanatseverlerin beğenisine sunan Abitus Gurup'un Sanat Dükkanı'nda düzenlenecek etkinliğe katılacak olan Baykam, burada kitaplarını imzalayacak. Baykam, resim çalışmalarının da sergileneceği mekanda, sanatseverlerle söyleşi yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!