Ha Turgut Altınok aday olmuş ha sen olmuşsun

Güncelleme Tarihi:

Ha Turgut Altınok aday olmuş ha sen olmuşsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 00:00

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un, Büyükşehir için aday adaylığını soran gazeteciye, "Sen de aday adayı olabilirsin. Ha Turgut Altınok ha sen olmuşsun fark etmez" dedi.

Gökçek ayrıca, "Murat Karayalçın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığında kesinlikle iddiası yok. Gayesi belediye başkanı olmak değil, Cumhuriyet Halk Partisi’ne Genel Başkan olmaktır" dedi.

Gökçek, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası’nın Olağanüstü Genel Kurulu’ndan çıkışta, gazetecilerin yerel seçimlere yönelik sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklamasını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine Gökçek, herkesin aday adayı olabileceğini söyledi. Gökçek, "Sen de adayı aday olabilirsin. Hiçbir mahsuru yok. Ha Turgut Altınok ha sen olmuşsun fark etmez, yani herkes olabilir. Hayırlı olsun" dedi.

Bir gazetecinin "CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın’a başkan seçilememesi halinde istifaya davetine karşılık alıp almadığını" sorması üzerine, Gökçek, şunları söyledi:

Hodri meydan

"Aldım. Fantezi olarak olmuş. Bu nasıl fantezi ise. İnsanların belli bir şeyden korktuğu zaman vermiş olacağı cevapların net bir göstergesi bu başka bir şey değil. Şimdi ben teklif ediyorum. Ben siyaseti bırakacağım arkadaş. Siz de bu rizikoyu göz önünde bulundurabiliyorsanız haydi bakalım ’hodri meydan’ diyorum. O ’fantezi’ diyor. Şimdi kendine güvenen insan fantezi demez, ’ben buradayım’ der. Ancak korkak, seçilemeyeceğini bilen sırf özel amaçlarını gerçekleştirmek için bir yerde yer alan kişi bunu söyler. Sayın Karayalçın’ın niyeti belediye başkanı seçilmek falan değil. O da seçilip seçilemeyeceğini bilemiyor. O da anket yaptırıyor ve aradaki oy farkını biliyor. Onun gayesi belediye başkanı olmak değil, Cumhuriyet Halk Partisi’ne Genel Başkan olmaktır."

"CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın seçimde mağlubiyeti aldıktan sonra CHP’nin ciddi bir sarsıntı geçireceğini" öne süren Gökçek, CHP’nin içerisinde Baykal’ın yerine lider olabilecek birinin olmadığını savundu. "Karayalçın’ın amacının CHP’ye kapağı atmak olduğunu" iddia eden Gökçek, "Kapağı da attı şimdi. Böyle bir iddiaya da gidemez. Çünkü belediye başkanlığında Karayalçın’ın kesinlikle iddiası yok. İddiası olan kişi benim gibi derki, ’ya arkadaş ben siyaseti bırakırım’. Siyasi iddiada ’fantezi’ olur mu? Böyle bir iddiadan kaçan kişi daha peşinen mağlubiyeti kabul etmiş demektir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!