Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Natürmort sergisi

Güncelleme Tarihi:

Güzel Sanatlar Fakültesinde Natürmort sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:00

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Natürmort sergisi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Şuayip Yücel, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Güler, Yrd. Doç. Dr. Hüda Sayın Yücel ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gencer tarafından hazırlanan 'Natürmort Sergisi' Üniversite Merkez Kütüphanesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Serginin açılışı Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış tarafından yapıldı. Serginin açılışına üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler ve Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Natürmort'un hareketsiz doğa anlamına geldiğini ve bu zamana kadar önemini kaybetmediğini belirten Üniversite öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Güler, "Natürmortlarda, hareketsiz ve ölü nesnelerin resmini karakalem, füzen, yağlı boya gibi faklı tekniklerle kağıt, tuval, duvar, deri gibi malzemeler üzerine çok faklı amaçlarla resmedilmiştir. Bu sergide izleyiciler Natürmort'un konusunu içeriğinde yer alan koparılmış çiçekler, meyveler, avlanmış hayvanlar, vazo, kitap vb. eşyaların resimlerinin farklı örneklerini görmek için bir fırsat bulmuştur" dedi.

Sergide 2014, 2015 ve 2016 yıllarında resim atölye dersi kapsamında Natürmort (Ölüdoğa) konu başlığı altında karakalem, suluboya, kuru pastel, yağlı pastel, füzen ve yağlıboya teknikleriyle yapılan özgün öğrenci çalışmaları sergilendi.

Sergi, 13 Nisan 2017 tarihine kadar Merkez Kütüphane Sanat Galerisi'nde sanatseverler tarafından görülebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!