Güvenlik görevlisi okuyarak kekemeliği yendi

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik görevlisi okuyarak kekemeliği yendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 10:42

Güvenlik görevlisi okuyarak kekemeliği yendi

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi tarafından yürütülen proje çerçevesinde ocak ayı örnek okuru seçilen Fatih Anadolu Lisesi güvenlik görevlisi Arif Bozkurt Cengiz, 'Çalıkuşu' romanını okuyarak kekemeliği yendi.
Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Örnek Okur Projesi çerçevesinde ocak ayı örnek okuru seçilen Fatih Anadolu Lisesi güvenlik görevlisi Arif Bozkurt Cengiz'e, Kaymakam Mustafa Yiğit tarafından teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Kaymakamlık makamındaki törene, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay ve Manavgat Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Sökmen de katıldı. 
Kaymakam Mustafa Yiğit, Arif Bozkurt Cengiz'i tebrik ederek, kitap okuma alışkanlığının bir ömür devam etmesini diledi. Kaymakam Yiğit, Cengiz'e okuduğu kitaplarla ilgili sorular da sorarak bilgi aldı.
KİTAP OKUYARAK KEKEMELİKTEN KURTULDU
İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay da Arif Bozkurt Cengiz'in 'ocak ayı örnek okuru' seçilmesinde en büyük etkenin kekeme olmasına rağmen kitap okumayı devam ettirerek kekemeliği yenmesi olduğunu belirtti. Arif Bozkurt Cengiz'in kekeme olmasına rağmen, kitap okumayı alışkanlık haline getirmesinin herkese örnek olması gerektiğini ifade eden Müdür Oktay, “Arkadaşımız kitap okumayı alışkanlık haline getirerek zaman içerisinde kekemelikten kurtuldu. Bu özelliğiyle düzenlediğimiz örnek okur projesinde ocak ayının örnek okuru seçilmeyi hak etti" dedi.
KEKEMELİĞİ ÇALIKUŞU'YLA YENDİ
Kitap okumanın kendisi için bir yaşam kaynağı olduğunu söyleyen Arif Bozkurt Cengiz, “Okuduğum her kitap yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Kitap insanları, yaşamı, doğayı, yaşayan canlıları duygu ve düşünceleri daha iyi anlamamı sağlıyor. Ben Çalıkuşu romanını okuyarak kekemeliği yendim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!