Gürültü Ve Kömür Denetimleri Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Gürültü Ve Kömür Denetimleri Gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:44

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ KÖMÜR DENETİMİNDE BULUNDU

Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, gürültü ve kömür denetimi yaptı.
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimler sıklaştırıldı.
Ekipler, Adıyaman’da ki canlı müzik yapan kafe ve düğün salonlarına yönelik gürültü denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde desibel kontrolü yapılarak, müzik yayınının yönetmelik çerçevesinde yapılması konularında uyarılarda bulunuldu.
Çevre Yönetimi ve Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca Adıyaman’da kömür satışı yapan işyerlerinde kömür denetimi yapıldı. Kış aylarının başlamasına az bir zaman kala, Adıyaman’da ki hava kirliliğinin önlenmesi için merkez ve ilçelerinde bulunan kömür ardiyelerinde denetim yaptı.
Ekipler, kömürlerden numune alarak, Bakanlıktan yeterlilik almış laboratuarlarda analiz yaptırıyor.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, “Vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hava solumaları için baca temizliklerini düzenli olarak yaptırmaları, kaliteli yakıt kullanımına özen göstermeleri, uygun yakıt tekniklerinde sobalarını yakmaları, atık yağ, naylon, plastik gibi havayı kirletici unsurlardan kaçınmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğümüzce Hava Kirliliği ile mücadele kapsamında gerekli denetimler devam edecektir” ifadelerini kullandılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!