Gürselpaşa'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

Gürselpaşanın kanalizasyon sorunu çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 10:58

Gürselpaşa'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor

Haberin Devamı

 

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) TD8 Drenaj Kanalı projesinin devamı niteliğindeki çalışma Gürselpaşa Mahallesi'nde gerçekleştiriliyor.  
İlk etapta 2000 mm'lik beton borular döşenen yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki hat, bağlantı noktalarının da yapılıp 1600 mm'lik boruların döşenmesiyle birlikte Gürselpaşa Mahallesi'nden Kanal Kıyıboyu güzergahına kadar gelecek. Yaklaşık 1 aydır bu projede çalışan ASKİ ekipleri, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının birbirinden ayrılmasını sağlayarak mahallede su taşkınları ve kanalizasyon problemlerine son verecek. Mahallenin tüm atıkları, TD8 projesi dahilindeki diğer yerler gibi, yeni kollektör hattı vasıtasıyla Batı Atıksu Arıtma Tesisleri'ne ulaştırılacak.
ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, geçtiğimiz sene tamamlanan TD8 Drenaj Kanalı Kenarı Kanalizasyon Kollektörü projesinin yaklaşık 20 mahallenin kanalizasyon ve altyapı sorununa son verdiğini hatırlatarak Gürselpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmanın da vatandaşların mağduriyetini gidereceğini söyledi.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!