Gürpınar'dan vekaletle kurban kesim çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Gürpınardan vekaletle kurban kesim çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 13:46

Gürpınar'dan vekaletle kurban kesim çağrısı

Haberin Devamı

NİĞDE Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın ülke genelinde başlattığı vekaletle kurban bağışı kampanyasına katılım çağrısı yaptı.
Geçen yıl 240 bin kurban için vekalet verildiğini belirten Müftü Gürpınar "Bu kurbanlar 135 ülkede kesildi. Filistin, Somali, Habeşistan ve dünyanın fakir ülkeleri başta olmak üzere gönül coğrafyamız Azerbaycan’dan Kafkasya’ya Balkanlar’dan dünyanın her bir tarafında yaşayan müslüman fakir insanlara ulaştırıldı" dedi. Gürpınar, şöyle devam etti:
"Şunu özellikle vurgulamak istiyorum Kurban bir ibadettir, bir zevk işi değildir. Kurban kesmekle insan Allah’a karşı görevini ifa etmenin gönül huzurunu gönül dünyasında hisseder. Ama bu ibadetin makbul olabilmesi için şartlarına tam tamına uymak gerekir. Yani Allah rızası için kesmek gerekir, belirli vakitte kesilmesi gerekir, belirli hayvanlardan kesilmesi gerekir, kesim esnasında belirli şartlara riayet edilmesi gerekir. Bunlara uyulduğu takdirde bu kurban Allah için yapılan bir ibadet halini alır. Bunlara uyulmadığı takdirde herhangi bir et kesiminden farkı kalmaz."
Müftü Gürpınar, bu yıl vekaletle kurban kampanyası fiyatının yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 600 TL olduğunı sözlerine ekledi. 

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!