Güroymak'taki 'Selahattin Eyyubi' saat kulesi hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Güroymaktaki Selahattin Eyyubi saat kulesi hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 16:41

Güroymak'taki 'Selahattin Eyyubi' saat kulesi hizmete açıldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’in Güroymak ilçesinde inşa edilen Selahaddin Eyyubi saat kulesi, Vali İsmail Ustaoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.
Güroymak ilçesinde, Belediye tarafından inşa edilen Selahattin Eyyubi saat kulesinin açılışı yapıldı. Açılışa,Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Güroymak Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Meydanı üzerinde inşa edilen ve 21,5 metre yüksekliğinde bulunan Selahattin Eyyubi saat kulesinin açılışında konuşan Vali Ustaoğlu,bu kule ile kente yeni bir kimlik kazandırıldığını söyledi.

Ustaoğlu,  şöyle konuştu:
“ Bir şehre kimlik vermek, bir şehre ruh kazandırmak çok önemlidir. Şehirlerin kimliğini ve vizyonunu oluşturan en önemli eserler, bizim inancımıza göre çok büyük yer edinen camilerimizdir. En önemli kimliği şehre adeta mühürleyen camimiz, bu meydanı süslüyor. Biz, bir yerin müslüman beldesi olduğunu tüm ihtişamıyla camileri ve minareleriyle anlarız. Şehrimizde önemli yere sahip olan meydan düzenlemesi bu tarihi şehre bir kimlik kazandıracaktır. Açılışını yaptığımız saat kulesiyle birlikte önümüzdeki dönemde öğretmen evini yıktığımızda burada oluşacak meydanla birlikte Güroymak şehir kimliğine kavuşacaktır. Çarpık yapılaşma şehirlerimizi ruhsuz ve kimliksiz bir hale getirip, hayatımızı geçirdiğimiz alanlarda bize baskı oluşturuyor. Ama, böyle nefes ruh ve kimlik veren meydanlar şehirler açısından çok önemlidir.  Bu yapılan hizmetle de meydan çalışmamız başlatılıyor ve devamı da yapılacaktır. Her şeyin en iyisine layık olan bu millete hizmet etmek, bu tip eserlerle olur. Bu güzel hizmetlerin devamını diliyorum. “

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!