Gürlesel’den iş adamlarına öneri

Güncelleme Tarihi:

Gürlesel’den iş adamlarına öneri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 09:13

Gürlesel’den iş adamlarına öneri

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - TÜM Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi, Çırağan Söyleşileri Şubat ayı programında Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel’i ağırladı.

Çırağan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen söyleşide Dr. Fuat Gürlesel “Dünya ve Türkiye Ekonomisi için 2017 Öngörüleri”başlığında değerlendirmelerde bulundu. 2017’nin 2. Çırağan Söyleşileri programının açılış konuşmasını TÜMSİAD Başkanı Osman Arslan yaptı. KOBİ’lerin dertleriyle dertlendiklerini belirten Arslan, “Umudumuzla, girişimci ruhumuzu ve heyecanımızı birleştirerek çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

ABD’de çok uzun yıllar sonra siyaset dışından birinin Başkanlık koltuğuna oturduğuna değinen Gürlesel şunları söyledi: “Trump siyaset dışından biri olmasınınyanı sıra her alanda radikal söylemleriyle de dikkat çekiyor. Çok uzun yıllar sonra ABD ekonomisinde ve dış politikasında alışılagelmişin dışında bir tarz belirleyen Trump, Rusya’yı kendine yakın görürken ezeli rakip olarak ise Çin’i belirledi. Trump, ABD ekonomisinde büyümeyi arttırmak istiyor, kamuda altyapı yatırımlarına yönelecek gibi duruyor.Trumpayrıca ikili anlaşmalara sıcak yaklaşmıyor ve dünya ticaretinde de korumacı bir yaklaşım sergiliyor. Bunun elbette tüm dünyayı etkileyecek sonuçları olacaktır. O yüzden Trump’ın uygulamalarını yakından izlemeli ve yarattığı riskleri göz ardı etmemeliyiz.”

“2017, AVRUPA’DA SEÇİM YILI OLACAK”



2017 yılında Avrupa’nın birçok ülkesinde seçim olacağını hatırlatan Gürlesel, sonuçların Avrupa Birliği’ni de önemli ölçüde etkileyeceğini söyledi. Gürlesel, “2017 Brexit’in etkilerine sahne olacak. Fransa, Hollanda ve Almanya’da seçimler yaklaşıyor. Bu seçimlerde anketlere göre AB’den ayrılmayı savunan aşırı sağ partiler önde görünüyor. Dolayısıyla bu partilerin kazanmasıyla veBrexit’in de etkisiyle hızlı bir şekilde AB’den çıkışlar olabilir” diye konuştu. Merkez Bankası’nın en az birkaç ay daha sıkı para politikasına devam edeceğini belirten Gürlesel,iş adamlarına uzun vadeli değil de kısa vadeli borçlanma konusunda uyarılarda bulundu.

“GÜRLESEL’DEN ÖNERİLER”

Gürlesel işadamlarına şu önerilerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı: “Firmalarınızı zora sokan nakit ve alacak yönetiminizin bozulması oldu. O yüzden nakit alacaklarınız ve ödemelerinizle ilgili dengeyi yarından itibaren tekrar bir gözden geçirin. Gereksiz gördüğünüz nakit çıkışlarına tedbirler alın. Banka ilişkilerinizi tekrar gözden geçirin. Yeni limitler, yeni bankaları gündeminize alın. Ciddi bir maliyet artışıyla karşı karşıyayız. O yüzden bunu yapabiliyorsanız ve tüketiciyi de çok fazla etkilemeyeceksiniz fiyatlarınıza yansıtın.”

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!