Gürkan: Seçimlerde verdiğim 43 maddelik vaadi yerine getireceğim

Güncelleme Tarihi:

Gürkan: Seçimlerde verdiğim 43 maddelik vaadi yerine getireceğim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 16:34

Gürkan: Seçimlerde verdiğim 43 maddelik vaadi yerine getireceğim

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, 2014 seçimlerinde seçmene verdiği  43 maddelik seçim vaadi  sözünü tutacağını söyleyerek, "Edirne'deki bütün evlere  43 maddelik vaat listesini göndereceğim. Herkes baksın başkanını kontrol etsin. Edirne'deki bütün evlere o 43 maddelik vaat listesini göndereceğim. Herkes baksın başkanını kontrol etsin" dedi.

Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan,  düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılından bu yana yaptığı icraatları anlattı. Seçilmlerde Edirneli vatandaşlara yapacaklarını 43 maddelik listeyle anlattığını ve sözünü tutacağını belirten Gürkan, "Bugün itibariyle baktığımızda, sizler de bakın, yakında zaten Edirne'deki bütün evlere o 43 maddelik vaat listesini göndereceğim. Herkes baksın başkanını kontrol etsin. Tabi yanlarına, şu projede şu noktadayız, bugün itibariyle verdiğimiz sözlerin ne kadarını yaptık, yapmadık açıklamalar da konulacak. Vatandaşımız da bizi ona göre değerlendirsin istiyorum. Çünkü saklayacak birşeyimiz yok. Belediye hizmetlerinde vatandaşın aklında kalan projeler büyük projeler. Bunların proje safhası dahi bir buçuk yıl buluyor. Bunların bitirilmesi de 2 buçuk yıl. Yani ortalama akılda kalacak bir projenin projesinin hazırlanması ve uygulanması 4 yılı buluyor. Ben 3 buçuk yıllık bir başkanım ve yaptıklarımızı birazdan sayacağım. Şöyle bakmak lazım, beni eleştiriyorlar, benden önceki başkan arkadaşımız da eleştiriyor. Ben de şu soruyu soruyorum kamuoyuna, benden önceki başkanımız 20 yıl görev yaptı Edirne'de. Her 4 yılda bir proje yapmış olsa 5 proje olması lazım. Herkes bencen önceki dönemlerde yapılmış 5 büyük projeyi saysın. Kendisi dahi geçen günlerdeki toplantısında 3 proje sayabilmiş. 20 yılda sayılabilecek 5 proje istiyorum" dedi.

 "3 KASIM'DA KILIÇDAROĞLU EDİRNE'DE"

3 Kasım günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir takım açılış ve ziyaret için Edirne'ye geleceğini söyleyen Gürkan, "Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Edirne'ye geliyor. Keşan'dan başlayacağız programa. Keşan belediyemizin bir açılışı var, Cuma günü saat 11.00 – 11.30 gibi. Ardından Uzunköprü, Havsa, Süloğlu ve son olarak Edirne'ye geleceğiz. Edirne'de eğer hava yağmurlu olmazsa o gün açılışlarımızı ve temel atmalarımızı yeni katı atık depolama ve bertaraf tesislerinde açık havada yapacağız. Eğer yağışlı olursa muhtemelen elektrik fabrikasında yapmayı düşünüyoruz. Orada 3 buçuk yılda neler yaptığımızı açıklayacağız" dedi.

 “EDİRNE'NİN SUYUNDA SIKINTI YOK”

 Edirne'nin içme suyunda bir sıkıntı olmadığını ifade eden Gürkan; "2015 Ağustos'unda DSİ ile bir protokol imzaladım ben. Hali hazırda 2 noktadan içme suyu temin ediyoruz Edirne'ye. Bir Süloğlu Barajı'ndan bir de Paşaçayır'ındaki 13 adet içme suyu kuyusundan. Biz her gün Kıyık'taki arıtma tesisimizde biyologlarımız su numuneleri alarak gerekli tahlilleri yapıyorlar. Suyumuzda herhangi bir tehlike olsa zaten o suyu vermeyiz ve halkı uyarırız kullanmayın diye. Edirne'nin içme suyunda bugüne kadar sağlık açısından bir hijyen problemi oluşmadı. Bizim dışımızda Hıfzısıhha da yılda 2 kez bizim dışımızda numuna alarak kontrolünü yapıyor. Suyumuzun kalitesinde hiçbir sıkıntı, olumsuzluk yok" dedi.

 “BAKAN PARAYI ALMAZSA FAHRİ HEMŞERİLİK VERMEYE HAZIRIM”

 Orma ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun önümüzdeki günlerde açılışını yapacağı arıtma tesislerini 'Biz yaptık' demesine  değinen Gürkan, "Bana gelen bilgi Orman ve Su İşleri Bakanımız'ın ayın 21'inde Edirne'ye geleceği ve arıtma tesisinin açılışını yapacağımız. Açılışın ardından biz devralacağız. Bu iki tesisin yani 58 kilometre ishale hattı ile yeni arıtma tesisinin yaklaşık maliyeti 70 milyon TL civarında. Biz de teslim aldıktan sonra bu 70 milyon TL'yi 30 yılda Edirne Belediyesi olarak DSİ'ye ödeyeceğiz. DSİ bizim adımıza yaptı. Ben geldiğimde sayın bakanımıza da söyleyeceğim. Hani biz yaptık diyorlar ya, evet doğrudur ama parasını almak kaydıyla. Ama parasını almazsa sayın bakana Edirne'nin fahri hemşerilik beratını vermeye hazırım. Buradan da ilan etmiş olayım. Edirneliler'e hediye etsin ne olacak? Koskoca bakanlık. Kayalı Barajı'ndan gelen su yeni arıtma tesisimizde arıtılacak. Oradan arıtıldıktan sonra eski depomuza basılacak. Oradan da şehir şebekesine vereceğiz. Bu bitti. Edirne'nin 60 yıllık vahşi depolama sorunu bitti. Aslında 13 Ekim'de çöp dökmeye başlayacaktık ancak genel başkanın gelişi 3 Kasım'a ertelenince 60 yıl bekledik 20 gün daha beklemekten bir şey olmaz dedik onun açılışı 3 Kasım'da olacak" dedi.

"2 PROJEYİ YERİNE GETİREMEDİK"

Projeleri hakkında öz eleştiri yapan Gürkan,   "Kendimi değerlendirme açısından baktığında 2 projeyi hayata  Kendi değerlendirmem açısından baktığımızda şu an itibariyle bu büyük dediğimiz projelerden hali hazırda 2 tanesini yerine getiremedik. Bir tanesi otopark. Henüz bir mesafe alamadık. Sıralamaya kalksam 100 tane bahane üretebilirim. O mazaretlerin hiçbiri vatandaşımızı ilgilendirmiyor. Henüz bir mesafe alamadık ama alacağız. Bir diğer henüz sözümü tutamadığımız konu da altyapı konusu. Çok yakında inşallah onu da müjdeli haberlerini Edirneliler'e vereceğiz. Seçimlere az kalması, erkene alınma ihtimalini hiç umursamıyorum. Benim halka sözüm var, bedeli ne olursa olsun ben bu altyapı işine gireceğim başlayacağım, bunu yapacağız" şeklinde konuştu.

        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!