Gürkan: Kent Belleği Müzesi anaç bir müze olacak

Güncelleme Tarihi:

Gürkan: Kent Belleği Müzesi anaç bir müze olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 16:05

Gürkan: Kent Belleği Müzesi anaç bir müze olacak

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, kurulumu devam eden Kent Belleği Müzesi'nin turizme büyük katkı sağlayarak, anaç müze olacağını söyledi.
Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, ile konsey yöneticileri  Nebahat Çavuş, Arif Kuday, Ayşe Dengiz, Ahmet Ürer, Şahide Ağaoğlu ile bir araya geldi. Edirne Kent Konseyi’nin çalışmalarını yakından izlediğini ifade eden Gürkan, konseye bilgisayar ve projeksiyon cihazı hediye etti. 
Daha sonra Edirne Belediyesi’nin projeleri hakkında Edirne Kont Konseyi üyelerini bilgilendiren Gürkan, kurulumu devam eden Kent Belleği Müzesi’ne kentin hafızasını taşımak istediklerini söyledi. Bu müzede Edirne’nin tüm katmanlarının yer alacağını ifade eden Gürkan, “Bu müzeye Tunç Çağı'ndan başlayarak, Edirne’nin sadece insan eliyle yapılmış olan unsurları değil; nehirleri, toprakları, doğasını koymak istedik. Tabi mekan sıkıntımız var. Her isteğimizi her istediğimiz büyüklükte koyamadık. Edirne’de ilk çağlardan başlayarak, Traklar, Odrisler, Doğum Roma İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun tümünü kronolojik sırayla yer vermeye çalıştık. Edirne’nin öne çıkan unsurlarını da değerlendirdik; gastronomi, matbaa, Fatih Sultan Mehmet ve Cumhuriyet Dönemi’nde yapılanlar gibi” diye konuştu. 
 
“EDİRNE’DE MÜZE SAYISI ARTMALI”
Kent Belleği Müzesi’ni anaç bir müze olacağını ifade eden Gürkan, “Edirne’de 6 adet resmi müze var, iki tanede müze gibi olan yer ver. Geçtiğimiz yıl Edirne’de müzeleri ziyaret eden kişi sayısı 650 bin. Kent Belleği Müzesi’nin açıktan sonra bu müzeden ayrı müzeler kurmak istiyorum. Göçü alıp bir göç müzesi, gastronomiyi alıp bir gastronomi müzesi oluşturmak gibi. Bir kentte turizm sayısını arttırmak istiyorsanız, destinasyon sayısını arttırmanız gerek.  Turistin gelip, gece kalması için bir neden bulması gerekiyor. Müze sayısının artması gerekiyor. En az 25-30 müze olmalı Edirne’de. Bizim gibi tarihi dokusu baskın olan kentlerde iki kent olmalı. Birincisinde tarihi dokuyu korunmalı, ikincisinde insanların konfor ihtiyaçlarına cevap verecek yeni kentler yaratılmalı. Yeni kentler, eski tarihi dokuyu da yok etmemeli” dedi. 
 
Gürkan, ayrıca Tarihi Elektrik Fabrikası’nın bahçesinin bir kısmını da mezar taşları sergileme alanı olarak kullanılacağını söyledi. Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a Edirne Kent Konseyi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
FOTOĞRAFLI
 
                                                
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!