Gürkan: Edirne gelen turistlerden yeterince yararlanamıyor

Güncelleme Tarihi:

Gürkan: Edirne gelen turistlerden yeterince yararlanamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 15:58

Gürkan: Edirne gelen turistlerden yeterince yararlanamıyor

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'ye turist geldiğini, ancak gelen turistten yeterince yararlanılamadığını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, özel bir televizyon kanalında yayınlanacak ekonomi programına konuk olarak ken ekonomisini değerlendi. Edirne'yi tanıtan Başkan Gürkan, "Edirne'yi gezerken bir köşeden Mimar Sinan'ın, Selimiye Camii'ni inşa ederken, ustalara verdiği talimatları dinlersiniz. Edirne'yi gezerken, bir sokak arasında henüz yeni doğmuş Fatih Sultan Mehmet'in ağlamalarını dinlersiniz. Edirne'yi gezerken 21 Aralık 1930'da kentimize gelen, 4 gün konaklayarak kentimize unutulmaz bir tarih, bir miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerini görürsünüz" dedi.

Kendisinin ekonomiden çok fazla anlamadığını ifade eden Gürkan, "2015 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu'nu, Edirne'nin fahri hemşehrisi olarak ilan ettik. Bu yaştan sonra Kayserili olamayacağımıza göre en azından bir Kayseriliyi Edirneli yapalım dedik. Edirne turizm kentidir. 2013 sonu rakamlarına göre Dünya'da en çok turist çeken 100 şehirler sıralamasında Edirne 3 milyon 90 bin turist ile 60'ıncı sıradadır. Bu ocak ayında da açıklanan rakamlar var. Edirne 2014 yılında da dünyada en çok turist çeken 100 şehir arasında yüzde 3.2 artışla 3 milyon 192 bin turiste ev sahipliği yapmış. Edirne'de yaşadığımız sorun turistin 'etinden, sütünden, derisinden, yağından' yararlanamamak. Bunu başarmak için neler yapmamız gerektiği konusunda uzun bir yol haritamız var. Bu yol haritasını belirlerken tüm alanlardaki uzmanlardan ve sektörlerden de yardım istedik, istemeye de devam ediyoruz" dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Edirne'nin ekonomisini değerlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!