Gürer Aykal sanatseverle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gürer Aykal sanatseverle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 09:54

Gürer Aykal sanatseverle buluştu

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - AKRA Otel'de geleneksel olarak düzenlenen Akra Talks buluşmalarının bu haftaki konuğu, orkestra şefi Gürer Aykal oldu.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefi ve aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın genel müzik direktörlüğü ile daimi şefliğini yapan Aykal, Antalyalı sanatseverlerle buluştu. Sohbetin moderatörlüğünü Rodro Ajans Kurucusu Fulya Sarman yaptı. Hayatından kesitler anlatarak hakkında merak edilen sorulara cevap veren Gürer Aykal, küçük yaşta bir tarama sırasında müzik kulağının olduğunun keşfedildiğini söyledi. Aykal, "Müzik kulağı olması çok farklı. Siz müziği müzik olarak dinlemenin keyfini çıkartırken, ben içinden notaları seçiyorum sesleri duyuyorum" dedi.
Günümüzde her gelir düzeyine sahip ailelerin, çocuklarına müzik eğitimi vermeye çalışmalarının mutluluk verici olduğunu anlatan Gürer Aykal, "Venezuela'da çocuklar ellerinde farklı enstrümanlarla sokak orkestralarında müzik yapar. Türkiye'de de farklı şehirlerin varoşlarında müziğe olan ilgisini ortaya çıkaran çocukları gördükçe mutlu oluyorum. Aileleri de çocukları müzik aleti çalabilsin diye ne kadar uğraş veriyorlar gördüğümde mutlu oluyorum. Burada bize bir şeyler düşüyor. Bu çocukların gerekli enstrümanları olsun ki çalsın" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!