Gürbüz Erginer DTCF’de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gürbüz Erginer DTCF’de anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 00:00

Trafik kazasında geçen mart ayında hayatını kaybeden Prof.Dr.Gürbüz Erginer için sevenleri ve dostları Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde biraraya geldi.

Törene Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Talu ve Dil ve Tarih-Coğrafya fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sekine Karakaş’ın yanısıra, Erginer’in ailesi, öğrencileri, yakın dostları ve çalışma arkadaşları da katıldı. Törende bir konuşma yapan rektör Talu, şunları söyledi:

"Hiç beklenmedik bir anda kaybettiğimiz Gürbüz Erginer büyük bir araştırmacıydı. Türk insanını ve bu toprağın insanını tanımamızı sağladı. Öğrencisine değer veren, her gördüğü yerde aksatmadan selam veren, onları kucaklayan örnek bir hocaydı. Hocamızın araştırmacı ve eğitici yönü yanında hepimizin bildiği müstesna bir kişilikti, unutulmaz bir insandı. Büyük bir dosttu, erdemli, yürekli bir insan olmasının yanında aynı zamanda çok mütevazı bir insandı. Benim kendi oğlum için en büyük dileğim karşısına Gürbüz hoca gibi insanlar çıkması olmuştur. Gürbüz hoca şimdi bu büyük fakültenin yıldız hocaları arasında en önlerde bizi desteklemeye devam ediyor. O hep bu işi yapacak, bize düşen görevi de bizim yapmamız lazım. Bize düşen görev onun gözünün arkada kalmamasını sağlamak. Bu büyük bilim evinde, Atatürk’ün anıt fakültesinde çok daha güçlü, topluma hizmet amacı güden bir bilim anlayışı ile burayı yükseltmemiz gerekiyor. Bu hocamızın bize bir emridir, mirasıdır bunu hep birlikte yapmamız gerekir. Gürbüz hocam bizim yolumuzu aydınlatıyor, bize ışık tutuyor."

Konuşmalardan sonra Doç. Dr Muhtar Kutlu’nun sunumu ve fotoğraf gösterimiyle Prof. Dr. Gürbüz Erginer’in hayatı anlatıldı.

Türk halk bilimi ve Etnografya bilimine sayısız katkısı olan Gürbüzer "Kurban: Kurban’ın Kökenleri ve Anadolu’da Kanlı Kurban Ritüelleri" ve "Elemterefiş: Anadolu’da Büyü ve İnanışlar" kitaplarını kaleme aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!