Güneydoğu'da "karikatür" tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğuda karikatür tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 15:45

- Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da protesto gösterileri düzenlendi

Haberin Devamı

GAZİANTEP/ŞANLIURFA/ADIYAMAN (AA) - Bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edilmesi nedeniyle Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da protesto gösterisi düzenlendi.

Gaziantep'teki gösteride, Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, ellerinde dövizlerle Balıklı Parkı'nda bir araya geldi. Kadın ve çocukların da bulunduğu grup, tekbir getirerek sloganlar attı.

İhsander Nizip İlçe Başkanı Mehmet Faik Doğan, grup adına yaptığı açıklamada, Peygamber ve hadisleriyle dalga geçilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Herkesin kurtuluşu olarak yeryüzüne gönderilen Peygamberin tarih boyunca çeşitli şekillerde hakaretler ve saldırılara maruz kaldığını ifade eden Doğan, "Bu saldırılardan biri de PKK yandaşı bir gazetede yayımlanan karikatür oldu. Bütün insanları cehennem ateşinden kurtarmak için gönderilen Peygamber Efendimize cahilce hakaret edildi. Söz konusu bu gazetenin Peygamberimize düşmanlığını benimsemesi kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

Haberin Devamı

Doğan, İslama yönelik çirkin saldırıları düşünce özgürlüğü olarak nitelemenin mümkün olmadığını vurguladı.

Basın açıklamasından sonra okunan duaya çevredeki vatandaşların da eşlik etti.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Koordinatörlüğünce cuma namazı sonrası tarihi Balıklıgöl Yerleşkesinde toplanan vatandaşlar, ellerindeki döviz ve pankartlarla karikatürü kınadı.

Grup adına açıklama yapan Feyzullah Güzel, karikatürü yayımlayan gazetenin kimlerin güdümünde olduğunun herkes tarafından bildiğini belirtti.

Söz konusu gazeteyi "yerli Charlie Hebdo" diye nitelendiren Güzel, şunları kaydetti:

"Özellikle bölgemizde HDP/PKK ve onlara yakın olan kuruluşlar adeta İslama savaş açmışlar ve bunu pervasızca sergilemekten çekinmiyorlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin şehir merkezine Peygamber Efendimize hakaret içerikli afişler asması, Cizre'de çarşafa, örtüye ve kadına hakaret gösterisi gibi çirkinlikler, bu toplumun dini değerlerine adeta savaş açtıklarını göstermektedir. Bu zihniyet daha önce sokak ve caddelere astığı pankartlarda 'namus toplumsal kabustur' ve 'Kadınız kimsenin emaneti değiliz' diyerek halkın inancını ayaklar altına almaya çalışmıştır."

Haberin Devamı

Güzel, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşları bu olaya karşı hukuk çerçevesi içinde seslerini yükseltmelerini istedi.

- Adıyaman

Karikatür, Adıyaman'da Vahdet-Der üyelerince cuma namazı sonrası protesto edildi.

Vahdet-Der Şube Başkanı Bilal Demir, yaptığı açıklamada, karikatürün, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin yaptığı hakaretle bir farkının olmadığını söyledi.

Söz konusu gazete ve karikatürü çizenlere tepki gösteren Demir, "Hiç kimsenin değerlerimize hakaret etmesine izin vermemeliyiz. İnanıyoruz ki mukaddesatımıza yapılan bu çirkin saldırıya tepkisiz kalınması ümmetin zilleti anlamına gelecektir. Yapılan bu aşağılık ve çirkin saldırıyı lanetliyor, bütün Müslümanları bu konuda gerekli adımları atarak bu gazeteyi boykot etmeye ve gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!