Güney Kore Büyükelçisinden Karaloğlu'na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Güney Kore Büyükelçisinden Karaloğluna ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 17:25

Güney Kore Büyükelçisinden Karaloğlu'na ziyaret

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi'yi makamında kabul etti. Büyükelçi Choi Antalya'da kaza yapan Güney Koreli turisitlerin nakil ve tedavilerinde verdiği destekten ötürü Vali Karaloğlu'na teşekkür etti.

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi, Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Hong-ghi Choi, 3 Mayıs'ta Kemer- Antalya karayolunda meydana gelen, 4 Güney Koreli kadının yaşamını yitirdiği eşlerinin de yaralandığı kazada, kazazedelere gösterilen ilgiden dolayı Vali Karaloğlu'na teşekkür etti. Ziyarette kazanın yaşanmasından dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Vali Münir Karaloğlu, hem hayatını kaybedenlerin ailelerine hem de Kore haklına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kazadan sonra Antalya'ya gelen Başkonsolos Cho ve Büyükelçi Choi ile iyi bir işbirliği gerçekleştirdiklerini aktaran Vali Karaloğlu “Hem hastaların tedavisi hem cenazelerin nakli konusunda sorun yaşanmadı tekrar dost ve kardeş ulus Kore halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

BİR KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Son kazazedenin de acil servisten çıkarıldığını açıklayan Vali Karaloğlu, "Hastanın oğlu da şu an burada. Ama doktorlar bir hafta daha burada kalmasının uygun olduğunu söylüyor. Oğlu da buna ikna olmuş durumda. Doktorların uygun dediği bir tarihte misafirimiz hastaneden çıkabilecek. Sonrasında onun güvenli bir şekilde memleketine dönmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Kazanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kore ziyareti dönüşü sırasında meydana geldiğini aktaran Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanın olaydan anında haberdar olduğunu ve gerekli tüm işlerin yapılması için talimatlarda bulunduğunu ifade etti. Kore'de yaşanan olumlu gelişmelerden sonra bu hadisenin üzücü olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, iki ülkenin Kore Savaşından sonra çok samimi ilişkiler kurduklarına vurgu yaptı.

Büyükelçi Choi ise ilgi ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vali Münir Karaloğlu'ndan çok memnun olduklarını ifade etti. Hong-ghi Choi, Kore Savaşında yaklaşık 20 bin Türk askerinin Güney Kore'in bağımsızlık ve huzuru için savaştığını ve iki ülke arasında bir kan bağının kurulduğunu vurguladı.

Antalya'ya geldikten sonra da Türk milletinin çok sıcakkanlı ve misafirperver olduğuna bir kez daha tanıklık ettiğini açıklayan Büyükelçi Choi, "Türklerin, Korelileri gerçekten sevdiğini ve yardımsever olduklarını bu hadiseyle de bir kez daha bunu gördük. İlgili herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Vali Karaloğlu ziyaret sonunda Büyükelçi Choi'ye Antalya'nın su altı zenginliklerini anlatan 'Su Altı Cenneti Antalya' kitabını hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!