Güneş Göleti'nde yüzde 64 fiziki gerçekleşme sağlandı

Güncelleme Tarihi:

Güneş Göletinde yüzde 64 fiziki gerçekleşme sağlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 14:01

Güneş Göleti'nde yüzde 64 fiziki gerçekleşme sağlandı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşası devam eden Güneş Göleti ve sulama barajında yüzde 64 fiziki gerçekleşme sağlandı.
İlçe Merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Yesemek Açık Hava Müzesini'nde yer aldığı Yesemek Mahallesinin 2 kilometre doğusunda bulunan Güneş deresi üzerinde yer alan Çalışmaları devam eden göledin sulama hattı uzunluğu 7 bin 963 metre olacak. Doluş ayak imalatı, memba bataryadosu, kondüyi imalatı ile gövde sıyırma kazıları tamamlanarak, derivasyon sağlandı. Güneş Göleti ve sulama barajı gövde dolgusu 443 metre kotuna kadar tamamlanırken, gövde dolgu çalışmaları devam eden göledin temelden 39 metre yükseklikte inşa ediliyor.3 milyon 840 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak. Güneş Göleti ve sulama inşatının tamamlanmasıyla brüt 5 bin 40 dekar tarım arazisinin modern sulama sistemiyle suya kavuşurken ekonomiye yıllık 3 milyon 827 bin lira katkı sağlanması amaçlanıyor.
Diğer tarafta Yesemek Mahallesinde inşşatı hızla süren Yesemek Göleti ve sulama baraj'ının bu yılın Aralık ayında tamamlanması hedeflenirken göletin ise 3 bin dekar tarım arazisinin modern sulama sistemiyle suya kavuşmasıyla bölge çiftçisinin yüzünü güldürmesi hedefleniyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!