Zuhuratbaba'da iş bulma duası

Güncelleme Tarihi:

Zuhuratbabada iş bulma duası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2002 02:09

Kısa süre öncesine kadar türbelere genellikle çocuğu olmayan kadınlar, şifa bulamayan hastalar, kısmeti açılmayan genç kızlar, delikanlılık çağındaki çocuklarının hezeyanlarına çare arayan dertli anneler giderdi. Ama bugünlerde türbelere artık iş ve aş arayanlar gidiyor. Ekonomik krizle birlikte işsizliğe ve yoksulluğa iyice mahkum olanlar, çareyi türbelerde arıyor.

Kanal D'de her perşembe saat 23.00'te yayınlanan ‘‘Seçim Arenası’’ programının bu akşamki bölümünde programın genel yönetmeni ve sunucusu Uğur Dündar, ‘‘ekonomik kriz gerçeğini’’ çarpıcı bir röportajlar, Bakırköy'deki Zuhuratbaba Türbesi'nden görüntülerle ortaya koyuyor. Dündar, bu haftaki programında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı da konuk edecek.

Röportaj sırasında vatandaşların ‘‘Baştakiler duymuyor, bizi Allah duyuyor; bizi buralara getiren baştakiler utansın. Oy vermeyeceğim; Allah, kalplerine Allah korkusu versin, vicdan versin, merhamet versin’’ diye siyasilere sert tepki göstermeleri, ekonomik krizin çok tehlikeli bir boyutu olarak değerlendirildi. Uğur Dündar ise görüntüleri şöyle yorumladı:

‘‘Ben daha önce Bakırköy'de oturdum. Bizim oturduğumuz yıllarda Zuhuratbaba'ya sadece cuma günleri şifa arayanlar, evde kalmış kızlarına eş arayan anneler gelirler ve dua ederlerdi. Fakat artık cuma kalabalığı müthiş arttı. Krizden sonra neredeyse trafik tıkanıyor. Düşündürücüdür ki, bu yer ekonomik krizle işini kaybeden kocalarına iş isteyen eşlerin, çocuğu iş bulamayan annelerin akın ettiği bir yer haline geldi. Eski nedenler geride kaldı, insanlar sadece iş ve aş için Zuhuratbaba'dan medet umar hale geldiler.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!