Zonguldak'ta şüpheli cisim paniği

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta şüpheli cisim paniği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 11:11

ZONGULDAK merkeze bağlı Türkali Köyü Sahili’nde bulunan birbirine yapışık 2 metal cisim panik yarattı. Yapılan kontrolde karbondioksit gazı içerdiği belirlenen ve gaz sızıntısına rastlanmayan şüpheli cisimlere incelenmek üzere el konuldu.

Dün sabah Türkali Köyü Sahili’nde gezen bir grup, turuncu renkte su borusu büyüklüğünde birbirine yapışık 2 metal cisim buldu. Haber verilmesi üzerine gelen Işıkveren Jandarma Karakolu ekipleri, denizden yaklaşık 50 metre uzaklıkta dalgaların ulaşamadığı bölgede bulunan 1 metre 20 santim uzunluğundaki metal cisimlerin çevresinde önlem alarak, durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bildirdi.

Akşam saatlerinde 10 kişilik ekip, sahile giderek jandarma nezaretinde metal cisimler üzerinde inceleme yaptı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kontrolde karbondioksit gazı içerdiği belirlenen metal cisimlerde gaz sızıntısına rastlanmadı. Ucunda yanıp sönen bir ışık bulunduğu belirtilen şüpheli cisimler, çöp poşetinin içinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yetkililer, bir gemiden düşmüş olabileceği belirtilen şüpheli cisimlerin incelenmek üzere İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş.’ye gönderileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!