Zonguldak'ta batan geminin son görüntüsü ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 14:19

Zonguldak'ta dün yaşanan kuvvetli fırtına ve yağışın ardından mendireğe çarparak batan gemideki mürettebattan olduğu değerlendirilen 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Batan Kafkametler adlı kuru yük gemisinin batma anı kameraya yansıdı. Karadeniz Ereğli ilçesinde ise, sel sularına kapılan otomobildeki biri kadın 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Zonguldak'ta Karadeniz Ereğli ilçesinden İzmir'e kuru yük taşıdığı sırada fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle Kafkametler isimli yük gemisi batmış, 12 mürettebatıyla da iletişim kesilmişti. Olayın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, jandarma, itfaiye ve dalgıçların da yer aldığı çok sayıda ekip bölgede çalışma başlattı.

BİR PERSONELİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin bulunması için fırtınanın dinmesiyle birlikte, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, kayıp 12 personelden’1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı.

Zonguldakta batan geminin son görüntüsü ortaya çıktı

Haberin Devamı

BATAN GEMİNİN SON GÖRÜNTÜSÜ

Rusya'nın Temruk Limanı'ndan yüklediği ferrosilikonu, İzmir'in Aliağa Limanı'na götürmek üzere yola çıkan ve dün Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan 'Kafkametler' isimli geminin, son görüntüleri ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, geminin denizde sürüklendiği görüldü.

Zonguldakta batan geminin son görüntüsü ortaya çıktı

GEMİNİN SON GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya Temryuk Limanından aldığı yükünü 12 personeliyle Aliağa’ya getirmek üzere sefere çıkan Kafkametler gemisi, kötü hava koşulları nedeniyle Karadeniz Ereğli limanı önlerine demirlemiş ancak askeri mendireğine doğru sürüklenmiş, mendireğe çarparak batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebattan 1 gemicimizin maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 11 mürettebatımızın arama ve kurtarma çalışmaları; 2 karakol uçağı, 1 helikopter, 2 devriye botu, 4 SAK Timi, 295 araç, 795 personel ile devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yerlikaya paylaşımında ayrıca, batan geminin güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan son görüntülerine yer verdi.

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı. Mürettebattan ise hala bir haber alınamadı.

OTOMOBİL SELE KAPILDI: 3 ÖLÜ

Olay Bölücek Mahallesi Yaraşlıyörük mevkinde meydana geldi. Sağanak sonrası sel sularına kapılan 34 ENA 613 plakalı araçtan camı kırarak kendini dışarı atan ve tutunduğu ağaçta hayatta kalmayı başaran İlyas Coşkun 6 saatlik çalışmanın ardından jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ndeki hipotermi tedavisinin ardından kendine gelen Coşkun’un araçta yalnız olmadığını belirtmesi üzerine ekipler yeniden harekete geçti.

Yaraşlıyörük Deresi'nde çalışma başlatan jandarma ekipleri söz konusu aracın yerini tespit etti.

Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ekiplerince Selahattin Coşkun, Dursun Esen ve Murat Tosun’un cenazelerine ulaşıldı.
Yapılan incelemelerin ardından cenazeler hastane morguna kaldırıldı.

SAĞANAK SONRASI ZONGULDAK SAHİLİNDE KİRLİLİK OLUŞTU

Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına kent merkezini de vurdu. Yağışlarla birlikte derelerden sürüklenen çok sayıda odun paçası ve plastik atıklar sahil kenarına vurdu.

Haberin Devamı

Deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle dalgaların vurduğu sahil kenarındaki yürüyüş yolunda bulunan aydınlatma direkleri ile banklar zarar gördü.

Zonguldakta batan geminin son görüntüsü ortaya çıktı

Yaşanan afetin ardından Zonguldak Belediyesi ekipleri sahil bandında toplanan atıkları temizlemek için çalışma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!