Zonguldak’ta ihale operasyonu: 12 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak’ta ihale operasyonu: 12 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 14:01

ZONGULDAK’ta, dün yapılan operasyonda gözaltına alınan aralarında eski İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, eski Devlet Bakanı Hasan Gemici’nin kardeşi müteahhit Satılmış Gemici, İl Özel İdaresi Müdür Yardımcıları Yüksel Turpçu, Salih Kocaoğlu ve TSO Meclis Başkanı İrfan Gül’ün de bulunduğu 12 kişi, KÖYDES Projesi kapsamında yapılan bazı köy yollarının yapımında ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermekle suçlanıyor.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, dün öğle saatlerinde yaptıkları eş zamanlı operasyonda, 5 yıl İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptıktan sonra geçen yıl Aralık ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanlığı’na atanan Muzaffer Kalaycıoğlu ile birlikte, eski Devlet Bakanı Hasan Gemici’nin kardeşi müteahhit Satılmış Gemici, İl Özel İdaresi Müdür Yardımcıları Yüksel Turpçu, Salih Kocaoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İrfan Gül ve bir köy muhtarının da aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. 2008 yılında Köydes Projesi kapsamında yapılan bazı köy yollarının ihalelerine fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermekle suçlanan 12 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından bugün sağlık kontrolü için Zonguldak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kalaycıoğlu, hastane çıkışında gazetecilerin neden gözaltına alındığını sorması üzerine, “İl Özel İdaresi’ndeki yapılanmayla ilgili” dedi.

Sağlık kontrolünün ardından yeniden Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 12 kişinin, öğleden sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!