Zirveye Angelina Jolie damgası

Güncelleme Tarihi:

Zirveye Angelina Jolie damgası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 10:32

Londra’da toplanan “ Savaşta Kadına Tecavüz ve Cinsel Şiddete Son” uluslararası zirvesine Angelina Jolie damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Zirveye Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 100’den fazla ülke katıldı.

Zirvede Dışişleri Bakanı William Hague evsahipliği yapıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yükerk Komisyoonu iyi niyet elçisi Angelina Jolie de . Dışişleri Bakanı Hague ile birlikte zirvenin evsahipliğini üstleniyor.

Jolie, savaş ve iç karışıklık yaşanan bölgelerde kadınlara cinsel şiddet ve taciz uygulayanların peşinde olduklarını vurgulayarak, “Bunun Kabul edilemez bir savaş suçu olduğunu herkese ilanetmemiz ve kabul etmemiz gerekir. Cinsel şiddete, tecavüze uğrayan kadınlara daha fazla koruma, destek vermemiz şart” mesajını verdiler. Zirvenin en fazla ilgi çeken ismi olan Jolie, beraberinde ünlü İngiliz modacı Stella McCarthe ile Afrika ve Orta Doğu’dan gelen ülkelerin standlarını ziyaret ederek, kadınlarla konuştu.

Milliyet gazetesinin haberine göre zirve öncesi William Hague ve Angelina Jolie bir bildiri yayınlayarak, “ Savaş bölgelerindeki tecavüz suçlarının araştırılması ve tesbiti için uluslararası protokolun kurulması sözü verdi. Böyle bir protokolun ilk kez kurulacağını da vurgulayan Hague ve Jolie, ülkelerin cinsel şiddet ve tecavüz yasalarını uluslararası standartlarla aynı seviyeye getirmesi gerektiğini belirtti. atılacak ilk adımlardan birinin askerlerin ve barış güçlerinin eğitim olduğunu belirtti. Bildiride ayrıca, “tecavüzü dünyanın zulüm cephanelerinde bir savaş silahı olmaktan çıkartmak bizim gücümüz dahilinde. Tecavüz kurbanlarına toplumdan dışlanmış kişiler gibi değil, cesur felaketzedeler gibi davranılmalı. “ ifadesi de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!