Zirvede 10 dakika ayaküstü konuştular

Güncelleme Tarihi:

Zirvede 10 dakika ayaküstü konuştular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, Toronto’da yaptıkları görüşmeden sonra dün de G-20 zirvesinde ayak üstü 10 dakika konuştu.

Obama’nın özellikle Gazze’ye yönelik ablukanın kaldırılması konusunda Türkiye’nin görüşüyle örtüşen mesajlar verdiği Toronto’daki görüşme, ileri sürüldüğü gibi Obama’nın ABD-Gana maçının izlemesi nedeniyle geç başlamadı. Görüşme çok önceden maçın bitimine göre ayarlandı ve Erdoğan bu süre içinde başta Çin olmak üzere bazı liderlerle bir araya geldi. Erdoğan - Obama zirvesi ise uzatmalara gidilen karşılaşmadan sonra başladı. Erdoğan’ın ayrıca 2013 veya 2014’teki G-20 zirvesinin Türkiye’nin düzenlemesi için liderler düzeyinde lobi yaptığı belirtildi.

Neden fotoğraf servis etmediler

ABD’li yetkililerin, Obama-Erdoğan görüşmesine fotoğrafçı almaması ve toplantıdan hiç görüntü yayınlamaması dikkat çekti. Toronto kulislerinde, bu tavrın, Türkiye’ye bir tepki olduğu konuşuldu. Obama Yönetimi, Filistin’deki yasadışı inşaatları durdurmayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun son Beyaz Saray ziyareti sırasında da fotoğraf yayınlamamış; hatta Netanyahu, Beyaz Saray dışındaki muhabirler ikili görüntü alamasın diye arka kapıda karşılanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!