Zırva hoca

Güncelleme Tarihi:

Zırva hoca
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Uğur Dündar ve Arena ekibi, din taciri bir hocanın daha ipliğini pazara çıkarıyor. Bu akşam Kanal D'de yayınlanacak programda, Cüppeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Ünlü'nün deprem konusundaki zırvalarıyla, iftira ve hakaretleri yer alacak.

BEYKOZ Çavuşbaşı'nda kaçak külliye inşaatıyla, kamuoyunda Cüppeli Ahmet Hoca olarak tanınan İsmail Ağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun veliahtı Ahmet Ünlü'nün maskesini Kanal D'de bu akşam yayınlanacak Arena programı düşürüyor. Arena, bu gece Hoca'nın müritlerini nasıl sömürdüğünü, uydurma hikayelerle kaset, kitap ve afiş pazarlayarak, ticaret yaptığını gözler önüne serecek. İşte Cüppeli Ahmet hoca'nın her vaazında, müritlerini galeyana getirdikten sonra, zevkle pazarladığı deprem kasetinden parçalar:

BEYAZ EŞŞEK

Bizim rasathane olduktan sonra ölçünümü de yanlış yapmış. Beyaz eşşek bunlardan alim çıktı. Köpek bunlardan alim çıktı, deve kuşu bunlardan alim çıktı.

ERZİNCAN DEPREMİ

Erzincan depreminden evvel evliya olan birisi gece görüyor. Erzincan'ın üstü meleklerle doldu. Ellerinde kazıklar yıkılacak binaların üstüne kazık çakıyorlar. Sabah kalktı. Dedi, ‘Valiye gideyim. Bu işi haber vereyim de Erzincan’ı boşaltsın.' Milli şef dönemi, vali bunu kabul eder mi? Sakallı, sarıklı, cüppeli adamı kim alır? ‘Vali Bey, Erzincan’ı boşalt' dedi. ‘Yarın yerle bir olacak.’ Vali, ‘Alın bu meczubu atın dışarı’ dedi. Bu nereden uydurmuş?' Evliyayı dinlemediler. Erzincan haritadan silindi

UYARMIŞ...

Güneş tutulmasında ‘Bir tehdit var, bir korkutma var’ dedik. Ayetler, inkar edenleri korkutmak, isyan edenleri ikaz için gönderilirler. Gökteki ayeti görüp yine kimse Allah'a yönelmedi. Mevla da bu sefer yerdeki ayeti gösterdi. Toprağı salladı. İnsanların altından yer oynadı. Bomba gibi patladı.

17 AĞUSTOS

Durdu durdu turnayı gözünden vurdu. Tam o anda, tam o gecede o saatte kim nerede ne yapıyorken patlattı bombayı? Tesadüf mü? İmam hatiplerin kapatılmasının ve Kur'an kurslarının kapatılmasının Resmi Gazete'deki çıkan kararı ne günmüş. 98, 17 Ağustos. 17 Ağustos 99. 99'un 17 Ağustos'un da ne oluyor? Günü de mi rastlantı? Merkez üssü de mi raslantı? Saati de mi rastlantı? Burda ince işler var. Allah depreme emretti, şuraya dokun, şuraya dokunma.

FAİZ YUVALARI

O gece ne oteller indi... Hep merkezlere vurdu. 70 fahişe bir otelde, çırılçıplak. Çıkanlar hepsi indi aşağıya. Çınarcık sahilleri, İzmit-Adapazarı merkezindeki fuhuş otellerini batıran en büyük felakete sebep olan nedir? Faiz. Türkiye'deki faiz oranları. Repo diyorlar. Türkiye'deki reponun yüzde 80'i Adapazarı'nda. Fuhuş sektörü Yalova, Çınarcık sahil boyları. Mevla, faiz ve zina yuvalarına vurdu.

MÜSLÜMANLAR ŞEHİT

Arada Müslümanlara bir şey olmadı mı? Olur, eceli gelen şehit de olur. Allah sizden şehitler almak istiyor, bir kaç müslüman da tabii ölecek.

ZİNADA ÖLDÜLER

Bir kaç tane ceset çıkıyor, çırıl çıplak. İkisi, kız-erkek zinada öldüler. Birbirinin üstünde yapıştı kaldılar. Birbirinden ayrılamadılar. Bağırsakları geçmiş birbirine, birlikte gömüldüler. İşte zinada ölenler, zinada gömülenler. Yaşadığınız gibi ölürsünüz, öldüğünüz gibi dirilirsiniz. Allah'ın huzuruna öyle yapışık zinada kalkar.

EZANI İSTEMEDİLER

(Gölcük'te askerler) orada bir görevliye ‘Bu gece, yurt içinden, yurt dışından çok misafir var’ diyorlar. ‘İmam ezanı sessiz okusun. Rahatsız olmasınlar. Millet bu gece saat 03.00’te 04.00'te yattı' diyorlar. Bak darma duman oldu gitti ama kim ibret alacak, kim uyanacak?

SPOR TOTO CAMİSİ

Şimdi hiç cami yıkılmasaydı, bütün meyhaneler yıkılsaydı... Camilerde zerre çatlak olmasaydı. Herkes ne diyecekti. ‘Oğlum bunun artık Allah’ın işi olduğu kesin...' Mevla da öyle dedirtmemek için arada bir kaç cami yıktı. O da dikktanizi çekerim, hep yeni camiler yıkıldı. Çünkü eski camilerde faiz parasıyla yardım eden yok. Yeni camilerde haram para çok. Şimdi İstanbul'da bir zelzele olsa Nimet Abla Camii yıkılmaz mı? Spor Toto'dan çıkmış cami.

HOŞ SALLIYOR

Zelzelenin sabahı bütün camiler bayram namazı gibi oldu. Karıyı, çocuğu alan doldu. Her sallamada bir saf artıyor. Dedim ‘Yarabbi bizi yıkıp geçirme ama ara sıra yokla bizi' Salladı mı çok hoş oluyor. Millet Allah diyen diyene. Allah Allah dışarı fırlıyor. Durdu mu unutuyor.

BU AKŞAM ARENA’DA

Arena’da bu akşam yayınlanacak kasette Fikirtepe'deki Onikiler Camii'nin hemen arkasındaki binada yer alan gençlik merkezinde verilen vaaz yayınlanacak.

Çocuklar öldü cennetlik oldu

Çıkmış köşe yazarı serseri. ‘Ey Allah’ diyor. ‘Ona buna acımadın da’ diyor, ‘Şu çocuklara niye acımadın?’ Bu ne gavurluktur. O çocuğu yaratan Allah'tır. O çocuk büyüseydi de gavur olsaydı, ebedi cehenneme gitseydi daha mı iyi olacaktı? Hiç olmazsa buluğa ermeden öldü, direkt cennete gitti. Ana babasına da şefaat edecek, ne zararı oldu şimdi?

Fay kırıldı diyen şeytan

‘Fay kırıldı deprem oldu’ diyen şeytandır. Mevla niçin zelzele yaptı? ‘Kullarım bana dönsün ve yalvarsın’, diye. Ama ekseriyet dönmedi. Şeytan onlara yaptıklarını süslü gösterdi. Şeytan dedi onlara ki, ‘Bu zelzele sizin içkinizden, kumarınızdan, zinanızdan olmadı. Fay hattı kırıldı...’

Allah askere özel muamele yapmış

O gece de, o zelzele gecesi de isyan edenler oldu. ‘İrticanın önünü kestik. 30 sene daha irtica belini doğrultamaz. Şimdi anlattık ki Muhammed mi üstün, filanca mı üstün? Hani Müslümanlığın Allah’ı nerede? Gelsinler, bizi engellesinler. Artık bizi yenecek güç yoktur' derken, zelzele geldi erken. Bummm... Zelzele değil patlama. Böyle zelzele mi görülmüş? Allah özel bir muamele yapmış bunlara, hiç bir yerde olmayan zelzeleyi buraya yapmış.

Vaazlarında kasetlerini pazarlıyor

CÜPPELİ Ahmet Hoca'nın vaazları ise baştan sona ‘din ticareti’ üzerine kurulu. Konuşmalarıyla, müritlerini galeyana getiren hoca, en sonunda da kitaplarını, kasetlerini, afişlerini pazarlıyor. Arena'da bu akşam yayınlanacak vaaz kaseti, Cüppeli Ahmet Hoca'nın nasıl din sömürüsü yaptığını, insanların çaresizliğini nasıl kullandığını, bütün açıklığıyla sergileyecek. Hoca vaazında depreme yönelik iftiralarını sıraladıktan sonra iyice korkan müritlerine kitabında, ‘Göçük altında kalmamanın, ölmemenin duası’ olduğunu söylüyor. Deprem kasetini de ‘yok satıyor’ diyerek, pazarlayan hoca, müritlerine, ‘Hoca İstanbul depreminin ne zaman olacağını söyleyecek’ diyerek, cemaat toplamalarını istiyor. Din ticaretini ballandıra ballandıra anlatan ve insanları sömüren hoca niyetini iyiden iyiye açığa vuruyor. Cüppeli Ahmet Hoca, milletin kalbinin depremle yumuşadığını ve soğumadan kasetlerin satılması gerektiğini söylüyor ve hemen bir uyarıda bulunuyor: ‘‘Kendiniz çoğaltmayın, biz burada vakıf olarak ilgileniyoruz. Bunun dışında çoğaltanlara hakkımızı helal etmeyiz.’’

Cüppeli'nin külliyesi Milli Emlak'ın oluyor

BEYKOZ'da kamu arazisi üzerine kaçak olarak inşa edilen Fatih Külliyesi, boşaltılarak İstanbul Defterdarlığı yetkililerine teslim edilecek. Geçen yıllarda yıkımı gündeme gelen söz konusu yapının kamulaştırılması üzerine yıkımından vazgeçildiği belirtildi. Çevrede, ‘Cüppeli Ahmet Hoca Külliyesi’ olarak bilinen Fatih Külliyesi Vakfı'na ait yapının boşaltılması için çalışma başlatıldı. İstanbul Defterdarlığı, geçen cuma günü Beykoz Kaymakamlığı'na gönderdiği bir yazıyla, hazine arazisi üzerine kaçak olarak inşa edilmiş olan yapının boşaltılarak, Defterdarlık yetkililerine teslimini talep etti. Beykoz Kaymakamlığı içinde sadece Fatih Külliyesi Vakfı'nda görevli 1 güvenlik görevlisinin kaldığı kaçak yapıyı önümüzdeki günlerde boşaltarak İstanbul Defterdarlığı yetkililerine teslim edecek. Boşaltma sırasında güvenlik güçlerince çevrede önlem alınacağı, ancak her hangi bir karşı koyma eyleminin beklenmediği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!