Zil takın bari

Güncelleme Tarihi:

Zil takın bari
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uluğbay'ın intiharı FP ve dinci basında bayram havası yarattı

FP ve dinci basın, Uluğbay konusunda insanlık adına utanç verici tepkiler koyuyor. Bazı FP'liler, ‘‘Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste’’ derken, bir başkası, ‘‘Bu olay, 8 yıllık eğitimi çıkaran bir bakana Allah'ın ihtarıdır’’ diyor. Akit Gazetesi ise ‘‘Allah intikam alıcıdır’’ başlığını kullanıyor.

Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın her sağduyulu vatandaşta hüzün ve endişe yaratan intihar girişimi, FP ve radikal dinci basında, ‘‘Oh olsun’’ tavrıyla karşılandı. İntihar girişimi, FP'li milletvekilleri ile radikal dinci basını, ‘beddua itirafı’nda da buluşturdu. Radikal dinci Akit Gazetesi, olayı önceki gün okurlarına, ‘‘Mağdurların ahı tuttu’’ başlığıyla duyururken, aynı gün aynı kervana TBMM kürsüsünden katılan FP Tokat Milletvekili Bekir Sobacı da, ‘‘Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste’’ sözleriyle katıldı. Sobacı, Meclis çatısı altında üzüntüyle karşılanan bu sözlerle yetinmeyerek, ‘‘Cinnet ne zaman onurlu tavır olmaya başladı?’’ dedi. FP Kayseri İl Başkanı Ahmet Hasyüncü de, Hikmet Uluğbay'ın intihar girişimini, ‘‘Allah'ın ihtarı’’ olarak yorumladı.

ALLAH'IN İHTARIYMIŞ

FP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz ile çeşitli illerden 5 milletvekili, dün partilerinin Kayseri il binasında basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmada Uluğbay'ın intihar girişimini değerlendiren Hasyüncü, şunları söyledi: ‘‘Bu olay geçen hükümette Milli Eğitim Bakanlığı yapan, 8 yıllık kesintisiz eğitimi çıkaran bu bakana, cenabı Allah'ın bir ihtarıdır. Bu olay, milletin dini, manevi, milli değerlerine alay edilmeyeceğinin bir kez daha ortaya konulduğunun en güzel örneğidir.’’ Gül, Hasyüncü'nün konuşmasıyla ilgili soruya, ‘‘Elbette bir bakanın intihar girişimine insan olarak üzüldük. İl başkanımız onu kastetmedi’’ yanıtını verdi. Akit Gazetesi ise önceki günkü haberinde kinini, ‘‘Allah azizdir, intikam alıcıdır’’ ayetini kullanarak dışa vurdu. Gazete, ‘‘Uluğbay'ın ihtihar girişiminde, Eyüp Sultan Camii'nde haftalarca tüm mağdurlar ve ailelerinin bir ağızdan haykırdıkları duaların etkili olduğu dile getiriliyor’’ diyerek, beddua itiraflarına katıldı.

KIZLARIN AHI TUTMUŞ

Akit yazarlarından Abdurrahman Dilipak da, ‘‘Canını yaktığı küçük kızların ahı tuttu’’ diyerek aynı tavrı gösterdi. FP Genel Başkan Yardımcısı Ali Coşkun ise dün yazılı bir açıklama yaparak, partisinin imajını düzeltmeye çalıştı. Coşkun, bakanın ağır ekonomik sorunlar yüzünden bunalıma sürüklendiğini, ekonomi yönetiminin kana bulandığını bildirdi. Coşkun, ‘‘Böylesine üzüntü verici tablo karşısında yakınlarına ve DSP camiasına sabır, bakana acil şifalar dileriz’’ dedi. Ancak Coşkun, hemen arkasından da, ‘‘Ümit ederiz ki, bu ibret verici olaydan herkes dersini alır’’ uyarısında bulundu.

Neşeleri yerinde

TEKSİF'in 15. Olağan Genel Kurulu'na katılan FP Genel Başkanı Recai Kutan ile DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, uzunca bir süre neşeli bir şekilde sohbet ettiler. DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gölhan'ın aralarında oturmasına aldırmadan başbaşa veren iki genel başkanın ne konuştuğu merak edilirken, Kutan kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bozuk ekonomik düzenin değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Çiller ise Türkiye'de yanlış bir model uygulandığını öne sürerek, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Kutan ve Çiller'in salondan ayrılmasından sonra kürsüye gelen Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral ise sözlerine, ‘‘Soru sordular ama cevabını almadan gittiler. Ne yapayım?...’’ diye başladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!