Zeynep'in Sekiz Günü'ne devam

Güncelleme Tarihi:

Zeynepin Sekiz Gününe devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 14:13

Yönetmen Cemal Şan'ın “Aşk Üçlemesi”nin ilk filmi “Zeynep'in Sekiz Günü”nün devam filmleri “Ali'nin Sekiz Günü” ve “Dilber'in Sekiz Günü” çekim aşamasına geldi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, yönetmen Cemal Şan, dostları ve kendi olanaklarıyla çektiği ikinci uzun metrajlı filmi “Zeynep'in Sekiz Günü”nün ardından “Aşk Üçlemesi”nin diğer filmlerinin de çalışmalarını tamamladı.

Şan, “kalp”, “akıl” ve “ruh” sözcükleri ile ilgili olan 3 filmle birlikte “Aşk Üçlemesi”ni tamamlayacak.“Ali'nin Sekiz Günü'nün çekimleri İstanbul'da yapılacak. Daha sonra da Mardin ve Erzincan'da “Dilber'in Sekiz Günü” adlı filmin çekimleri gerçekleştirilecek.

Fırat Tanış, Nesrin Cavadzade, Serdar Orçin, Begüm Birgören, Mustafa Üstündağ,Süleyman Atanısev, Necmettin Çobanoğlu ve Macit Sonkan'ın başrollerini paylaştıkları bu 2 filmde Erkan Petekkaya, Bülent İnal, Yavuz Bingöl ve Mahsun Kırmızıgül de konuk oyuncu olarak görev alacak.

Yalnızlık, çaresizlik, çıkışsızlık, öfke ve tutku temaları arasında dolaşacak olan 2 filmin senaryolarını da Cemal Şan yazdı.

ÜÇLEMENİN İLK FİLMİ

Senarist ve yönetmen Cemal Şan'ın “Zeynep'in Sekiz Günü” adlı filmi, 30 Kasım 2007'de vizyona girdi. Fadik Sevin Atasoy, Mustafa Üstündağ, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Sezici, Uğur Çavuşoğlu, Sinan Taymin Albayrak, Ferit Kaya, Arzutan Bayraktutan, Necmettin Çobanoğlu, Işıl Dalamanlı, Müfit Aytekin, Uğur Çınar ve Cengiz Okuyucu'nun rol aldığı filmin müziklerini “Babazula” yaptı.Filmin konusu özetle şöyle: “İçine kapanık, izole bir dünyada kendine steril bir dünya kuran, obsesiflik seviyesinde düzenli bir hayat süren, kendine ait bir dünyası olan ve dışarıya kendini tamamen kapatan, sabah kahvaltısında yediklerinden otobüste oturduğu yere kadar hayatında hiçbir şeyi değiştirmeyen, tek başına yaşadığı her günü birbirinin aynı olan Zeynep'in (Fadik Sevin Atasoy) bir akşam bir barda tek başına otururken kendini müziğin ritmine bırakıp içinden geldiği gibi dans eden Ali (Mustafa Üstündağ) adında bir gençle tanışması sonucu yaşadığı aşk anlatılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!