Zevahiri'den vasiyet: Şehit olmayın, kaçın

Güncelleme Tarihi:

Zevahiriden vasiyet: Şehit olmayın, kaçın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 01:57

El Kaide'nin beyni kabul edilen Zevahiri'nin el yazısıyla hazırladığı vasiyetnamesi, Londra'da bir Arap gazetesinde yayımlandı. Zevahiri, militanlara, ‘hareketi ayakta tutabilmek için şehit olmaktansa kaçmayı’ vasiyet etti.

ABD birlikleri Kandahar'ın kuzeybatısındaki dağlarda Usame bin Ladin ve El Kaide üyelerini bulmak için yeni bir operasyon başlatırken, örgütün ikinci adamı Eymen Zevahiri, militanlarına sıkıştıkları zaman şehit olmaktansa kaçmaları çağırısında bulundu.

Usame bin Ladin'in sağ kolu Zevahiri, Londra'da Arapça olarak çıkan Es Şark ül Evsat Gazetesi'nde yayımlanan 100 sayfalık vasiyetinde, El Kaide militanlarına yenilgiyle karşı karşıya geldiklerinde ne yapmaları gerektiğine dair tavsiyelerde bulunuyor.

EL YAZISI İLE YAZMIŞ

Zevahiri,
kendi el yazısıyla yazdığı vasiyette, ‘‘Şehit olmaktansa, hareketi canlı tutabilmek ve sonra yeniden birleşebilmek için mümkün olduğu kadar kaçmaya çalışın’’ dedi.

Örgütün ideolojik beyni olarak bilinen Mısırlı cerrah Zevahiri, vasiyetini aranan bir adam, bir kaçak olarak yazdığını ve zor koşullar altında belki de bir daha adamlarıyla konuşamayabileceğini de belirtiyor.

Zevahiri şunları yazıyor:

‘‘Örgütün tamamı ya da bir bölümü, çevresindeki çemberin daraldığı ve çöküşünün yaklaştığı bir durumla karşılaşırsa, mümkün olduğu kadar elemanı kaçırarak emin bir yere sığınmak en iyisi. Bu taktik, yaşamlarını kaybetmek zorunda kalanlara da yarayacak. Davanın kendileriyle birlikte ölmediğini bilerek ölecekler.’’

Zevahiri,
kendisinin de ele geçirilebileceği ya da öldürülebileceği düşüncesiyle vasiyetini yazarak yakın bir adamına verdiğini belirtiyor.

Vasiyet, daha sonra bu yakın adamı tarafından Pakistan'dan İngiltere'ye getirilmiş ve aralık ayı başında Es Şark ül Evsat Gazetesi'ne verilmiş.

En büyük korkusu esir düşmek

100 sayfalık vasiyetinde herşeyden çok esir alınmaktan korktuğunu itiraf eden Eymen Zevahiri, ‘‘Ele geçirilmenin en kötü yanı, işkence ile İslamcı savaşçıyı sırlarını düşmana vermeye zorlamaktır’’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!