Zere’ye af yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Zere’ye af yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 00:00

Adli Tıp Kurumu, kanserden ölümü bekleyen DHKP/C hükümlüsü Güler Zere’nin, hastalığı nedeniyle af kapsamında olduğuna karar verdi ve raporu Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Adalet Bakanlığı, rapor kendilerine ulaşır ulaşmaz derhal Köşk’e gönderecek.

ÖLÜM döşeğindeki kanser hastası Güler Zere’nin af dosyası Köşk yoluna çıktı. Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu, sivil toplum örgütlerinin yaptığı başvurular üzerine Zere’nin durumunu dün yeniden görüştü. Kurul, Zere’nin hastalığı nedeniyle af kapsamında olduğuna karar verdi. Adli Tıp raporu dün Zere’nin avukatlarının infazın ertelenmesini için başvuru yaptığı Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Başsavcılık inceliyor

Başsavcılık, Zere’nin evraklarını ve adli tıp raporunu da ekleyerek af için hazırlayacağı dosyayı Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderecek. Adalet Bakanlığı’na dün akşam itibariyle af dosyası henüz ulaşmamıştı. Adalet Bakanlığı yetkilileri Hürriyet’e Güler Zere’nin dosyası geldiğinde evraklarının eksik olup olmadığının incelenip, derhal Köşk’e gönderileceğini açıkladı.

Dosya Köşk’e gidecek

Dosyanın bugün bir eksiklik olmaması halinde Çankaya Köşkü’ne gönderilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zere’yi anayasanın 104. maddesine göre sürekli hastalığı nedeniyle affedecek. Af kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. DHKP/C örgütü davasından hüküm giyen Güler Zere’nin “infazının ertelenmesi” talebiyle yapılan başvuru ise Adli Tıp Genel Kurulu’nun önünde bekliyor. Kurulun da dosyayı bugün ele alması bekleniyor.

4 ay geç kaldılar

Zere´nin avukatı Taylan Tanay, daha önce verdiği bazı raporları tartışmalı olan 3´ncü İhtisas Kurulu´ndan rapor çıktığını vurgulayarak, şunları söyledi: “4 aydır ‘bu kız ölecek’ diyenlerin sesini duymayan 3´ncü İhtisas Kurulu´nun sorgulanması gerekir. Keşke bu raporu 4 ay önce verselerdi. Daha önce rapor verilip bırakılsaydı, bugün hayata dönüp dönemeyeceğini tartışıyor olurduk. Bugün geç noktadayız. Güler Zere´nin bırakılmasından sonra gelinen noktada sağlığıyla ilgili ne yapabileceğini görüşüyoruz. Şansımızı artıracak tedavi var mı diye araştırıyoruz. Serbest bırakıldıktan sonra Çapa Tıp Fakültesi´nde tedavisini sürdürmeyi düşünüyoruz.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!