Zengin dilenci

Güncelleme Tarihi:

Zengin dilenci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 16:35

SAMSUN İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan dilenci operasyonunda 85 yaşındaki Rükiye Dal’ın üzerinden 8 bin YTL, hesaplarda 3 bin 765 dolar ve 88 bin 500 YTL olan 23 banka hesap cüzdanı, 3 bin 240 dönüm arazi tapusu çıktı. Dal’ın üzerinden çıkan paralar 3 zabıta memuru tarafından sayıldı. Zabıta Müdürü Alaattin Öznohut, “Dilencinin üzerinden çıkan paralara encümen kararı ile el konulacaktır” dedi.

Samsun’da İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, cami önlerinde dilenci operasyonu yaptı. Cuma günü olması nedeniyle cami önlerini mesken tutan dilencilere yönelik yapılan operasyonda 8 dilenci gözaltına alındı. Minübüse konularak belediyeye götürülen dilenciler arasındaki 7 çocuk annesi Rükiye Dal üzerinden çıkanlar herkesi şaşırttı. Yapılan üst aramasında üzerinden 8 bin YTL para, adına düzenlenmiş 23 banka hesap cüzdanı ve 3 bin 240 dönüm arazi tapusu çıkan Dal, görevli memurları hayretler içerisinde bıraktı.

Zabıta ekiplerine sürekli olarak, “Verin paralarımı” diye bağıran Rükiye Dal, zor anlar yaşattı. Yaşlı kadının üzerinden çıkan paralar 3 zabıta memuru tarafından sayıldı. 23 banka hesap cüzdanında ise toplam 3 bin 765 dolar ve 88 bin 500 YTL olduğu tespit edildi.

Diğer gözaltına alınan 7 dilencinin üzerinden ise toplam 150 YTL çıktı. İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaattin Öznohut, “Gerekli tutanakları düzenleyerek Rükiye Dal’ı savcılığa sevk edeceğiz. Üzerinden çıkan paralara ise encümen kararı ile el konulacaktır. İnsanlarımızın duyguları ile oynanmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı da bu konuda biraz daha duyarlı davransınlar. Yardımlarımızı devletin resmi hayır kurumlarına yapalım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!