Zeki Müren ‘‘Unutulmayan İmzalar’’da

Güncelleme Tarihi:

Zeki Müren ‘‘Unutulmayan İmzalar’’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Popüler isimlerin çok özel eşyalarının açık arttırmaya çıkarılacağı ‘‘Unutulmayan İmzalar’’ adlı müzayedeye son olarak Müren'in öldüğü gece giydiği ‘‘Son Gece’’ isimli ceket gönderildi.

Zeki Müren bu ceketi, çekimlerinden sonra vefat ettiği TRT programında giymişti. Müren, üzerinde çatlak olduğu halde bu zili kullanmıştı. Zeki Müren'in kullandığı parfümün kokusunun bile hálá farkedildiği ceket, organizasyonu yapan Eskidji Müzayede Evi'nin sahibi Dikran Masis'i çok heyecanlandırdı. 10 Nisan’da düzenlenecek Müzayedeye ayrıca Zeki Müren'in uzun yıllar sahnede ve stüdyolarda kullandığı ziller de verildi. Muzaffer Özpınar tarafından getirilen zillerin üzerinde Arapça harfler yer alıyor.

Bu müzayede fikrini rahmetli müzik adamı Barış Manço'yla birlikte bulduklarını belirten Masis, müzayedeye gönderilmesi beklenen diğer ilginç eşyaları şöyle sıraladı: Leman Sam'ın saçlarından bir tutam, İbrahim Tatlıses'in çocukluğundan beri taşıdığı tesbihi, Rauf Denktaş'ın Kıbrıs Barış Harekatı'nda Bülent Ecevit'le konuştuğu manyetolu telefon, Melih Kibar'ın bestelediği ve Çiğdem Talu'dan sözlerini yazdığı ‘‘Ressam’’ ve ‘‘Söyletme Beni’’ şarkılarının sözleri, Fikret Hakan'dan çakmak, saat ve plaklar, Halit Kıvanç'tan maç anlatırken kullandığı kronometresi ve yeleği ile Aysel Gürel'in perukları.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!