Zeki Müren’in mekánında rock

Güncelleme Tarihi:

Zeki Müren’in mekánında rock
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bugün ve yarın birer konser verecek İngiliz ‘‘Anathema'' grubuyla konuşmak için Büyük Londra Oteli'nin lobisinde bekliyoruz. Grubun uçaktan inip otele gelmesi saatler alıyor. Allahtan bu eski otelin şahane bir deli saraylı hali var, yoksa bu soğukta değil Anathema, Red Hot Chilli Peppers bile beklenmez...

Önce konserler hakkında bilgi verelim. Pink Floyd'dan referanslı Anathema grubu bugün 21.30'da siyah metalci tişörtleri epey zaman önce solmuş dinozorlara, yarın 15.00'de de 18 yaşın altındaki haftasonu rocker'larına konser verecek. Anathema'nın bu konserlerdeki alt grubu 1996'da müzik yaşamına veda eden ve bu konser için bir araya gelen 90'lı yılların Türkiyeli trash metal grubu Metalium.

Diğer gruplarsa Radical Noise, Antisilence ve Knight Errant. Ayrıca Blue Jean Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Tolga Akyıldız da ilk stand-up gösterisini, rock dergisi Non Serviam tarafından desteklenen bu konserler sırasında sergileyecek.

Konserlerin gerçekleşeceği mekan da ilginç, Kazablanka Concert Hall Zeki Müren'in ilk sözleşmesini yaptığı müzikhol. 2000 kişilik kapasitesi olan mekan, konserin sponsorluğunu yapan ünlü burbon markası Jim Beam tarafından sahnesinin genişliği nedeniyle seçilmiş.

Şimdi gelelim Anathema'ya; 1990'da Liverpool'da kurulan grup ‘‘doom metal'' denilen türde müzik icra ediyor. Grubun en önemli referansı efsanevi Pink Floyd'dan Dave Gilmour'un bir söyleşisinde Anathema'yı çok beğendiğini ve Pink Floyd'un tek varisi olarak gördüğünü söylemesi.

Türkiye'de geçen yıl da konserler veren grup; Vincent -Vinnie- Cavanagh (vokal, gitar) ve onun kardeşi Danny Cavannagh (gitar), Dave Pybus (bas), John Douglas (davul) ve sadece konserlerde çalan Martin Powell'dan (klavye) mürekkep. Uçaktan yeni inmiş, hepsi kurt gibi aç (uçakta plastik çatal bile yedikleri rivayet olunuyor) ve yaşları 20-23 civarında seyreden sekiz uzun saçlı adamın bir ağızdan homurdanması insanı tedirgin ediyor haliyle. Dolayısıyla Trainspotting aksanlı İskoçyalı grup lideri Vinnie ile minik bir söyleşi yapabildik.

Anathema ne demek?

Öylesine bir isim, herhangi bir manası yok.

Grup nasıl kuruldu?

Danny zaten kardeşim, diğer üyeler de arkadaşlarımızdı. Hepimiz aynı tür müzikten hoşlanıyorduk, böyle bir araya geldik. Şimdi de birlikte çalarken eğleniyoruz.

‘‘Doom metal'' ne demek?

Aslında bu tür ayrımlar bizim için pek bir şey ifade etmiyor. Biz müzik yapıyoruz, eleştirmenler ve dinleyiciler isim koyuyor.

Alt gruplarınız hakkında bir bilginiz var mı?

Yok. İlk defa bu konserlerde tanışacağız.

Sizin baba gruplarınız kimler?

Şimdi aklıma gelmiyor ama Beatles ve Jeff Buckley diyebilirim.

Bilet fiyatları 7.5 milyon TL. Biletler kapıdan temin edilebilir. Kazablanka Concert Hall/Tepebaşı. Tel: (0212) 293 62 12.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!