Zekeriya Öz'den Hilmi Özkök yorumu: 'O demokrasi kahramanı'

Güncelleme Tarihi:

Zekeriya Özden Hilmi Özkök yorumu: O demokrasi kahramanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 08:40

Eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Ergenekon davasında verdiği ifade için ''Bence gördüklerini anlatmış. Doğru gördüklerini söylemiş. Adaletin yerini bulması için bir görev yapmış'' dedi. Özkök'ü 'çok dirayetli biri' olarak tanımlayan Öz, ''Darbeyi tek başına önlemiş birisidir. Bence o bir kahraman, demokrasi kahramanı'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, önceki akşam bir iftar davetinde eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'le karşılaştı ve Öz'e eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Ergenekon davasındaki ifadelerini sordu. 

Hilmi Özkök'ün tanık olarak ifadesini Öz almıştı. İzmir'e gidip, 8 saat boyunca Adliye misafirhanesinde Özkök Paşa'nın tanık ifadesini dinlemiş ve kayda geçirmişti.

2011 yılında Ergenekon soruşturmalarından alınmıştı. Halen Kaçakçılık ve Narkotikten Sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapıyor.

'DARBEYİ TEK BAŞINA ÖNLEMİŞ BİRİDİR'

Zekeriya Öz, Hilmi Özkök'ün tanıklığını için 'Gayet iyi buldum. Bence gördüklerini anlatmış. Doğru gördüklerini söylemiş. Adaletin yerini bulması için bir görev yapmış' yanıtını verdi.
Öz'e göre, Hilmi Özkök çok dirayetli biri. Öz, Özkök için ''Tek başına mücadele etmiş birisi. O karargahta tek başınaydı. Ama karşısındakiler blok olarak hareket ediyordu. Darbeyi tek başına önlemiş birisidir. Dirayetli davranmış. Demokratik tavır takınmış. Bence o bir kahraman, demokrasi kahramanı'' dedi.

Haberin Devamı

'ORDUDAKİ BÖLÜNMEDEN KORKUYORDU'

İzmir'de Özkök'ün ifadesini de alan Zekeriya Öz şunları söyledi: ''O tarihte bana anlatmıştı. Tavırlarıyla kurumun yıpranmasını önlemeye çalışıyordu. Bunu da hep söylüyordu. Gerçekten bir yandan sürekli kurumunu göz önüne alıyordu ve koruyordu. Bunu anlatırken, en fazla ordudaki bölünmeden korktuğunu söylüyordu. Yeniçeri isyanı gibi ordu içindeki disiplinsizlikten ve bölünmeden endişe ediyordu. Genelkurmay Başkanlığı yaparken yaşadığı olaylardaki tepkileri, hep bu bilinç ve farkındalıkla ortaya çıkmış. Yani Özkök'ün o dönemde yaptıklarını da anlamak için bunu bilmek gerekiyor. Bu, görev yaptığı dönemdeki tutumlarını da açıklıyor.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!