"Zehirli sarmaşığı sulamayın"

Güncelleme Tarihi:

Zehirli sarmaşığı sulamayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 23:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa kamuoyuna 'filizlenen zehirli sarmaşığın daha fazla sulanmaması için seslerini yükseltmeleri’ çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan yaptığı 'Ulusa Sesleniş’ konuşmasında Suriye ve Irak’taki gelişmelere değindi. Mezhep çatışmalarının, kardeş kavgalarının bir an evvel son bulması gerektiğini vurguladıklarını belirten Erdoğan, "Bizim Türkiye olarak duruşumuz, tavrımız çok net. Bizim bölgede hiçbir zaman etnik ve mezhebi bir yaklaşımımız olmadı. Nitekim tüm Iraklıların, birlik ve beraberlik içinde, yeni ve güçlü bir Irak inşa etmeleri en büyük arzumuzdur. Suriye için de benzer bir yaklaşımı esas alıyoruz. Suriyelilerinözgürlük ve demokrasi adına meşru ve haklı taleplerini destekliyoruz. Biz bölgemizdeki her meseleye istikrar, huzur, refah ve barış ekseninde yaklaşıyoruz. Bu şuurla yaptığımız dostane tavsiyelere, komşularımızın kulak vermelerini diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ZEHİRLİ SARMAŞIK

Başbakan Erdoğan, Fransa Senatosunda Sözde Ermeni Soykırımı İnkarı cezalandıran yasayı kabulü nedeniyle Fransa’ya tepki göstererek, "Tarihte aydınlanmanın öncüsü olmakla övünen bir devlet, bugün karanlık orta çağ zihniyetinin hortlamasına öncülük ediyor" diye konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:
"İkinci dünya savışından sonra, Avrupa içinde bir daha çatışma yaşanmaması için birlik kurmayı esas alan Fransa, bugün ayrımcılığın, ırkçılığın, çatışmanın dilini kullanıyor. Aydınlanma Çağı’ndaki Fransa, aklı merkeze alan bir Fransa’ydı. Sarkozy dönemindeki Fransa ise doğmaları, önyargıları, hezeyanları temel alıyor. Sarkozy, yaklaşan seçimlerde birkaç bin oy devşirme uğruna, Avrupa değerlerini ayaklar altına almaktan çekinmemiştir. Bu teklif bizim için tamamen yok hükmündedir. Sarkozy’nin Fransa’sı,parlamentoda tarih yazmaya kalkışarak çok tehlikeli bir sürecin kapısını zorlamaktadır. Onun için biz Türkiye olarak, Fransa’da filizlenmekte olan bu zehirli sarmaşığın daha fazla sulanmaması için Fransız dostlarımızın, Fransa halkının sesini yükseltmesini bekliyoruz."
Erdoğan, teklife karşı oy kullanan senatörlerin Anayasa Konseyi’ne başvurmaları için gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü anlatarak, "İnanıyorum ki Fransa’daki aklıselim, Sarkozy’nin öncülük ettiği bu ırkçı ve ayrıcım gidişata bu Türkiye düşmanlığına dur diyecektir" dedi. Erdoğan, Türkiye’nin gelişmenin seyrine göre tavır takınacağını, yaptırımları etaplar halinde uygulamaya koyacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE

Erdoğan, atama bekleyen öğretmen ve memur adaylarına da müjde verdi. Bütçede 2012 için 29 bin yeni memur alınmasına karar verildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu 29 bin yeni memur tüm Türkiye genelinde tahsis edilecek kadroları içeriyor. Bu 29 bin yeni kadronun 17 bini Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmiş durumda. Bu vesileyle Şubat ve Ağustos aylarında öğretmen alımlarını gerçekleştireceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Ancak, esas alımları Şubat ayından ziyade Ağustos ayında gerçekleştireceğiz. Şubatayında atanamayan öğretmen adaylarımızın herhangi bir umutsuzluğa, herhangi bir yasa kapılmamalarını bilhassa rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, yargıda ’adım adım’ dönüşümü gerçekleştirdiklerini iki yıl önce başlatılan çalışma sonucunda hedefin yüzde 70’ine ulaşıldığını belirterek, halk oylamasının bu paketin en önemli adımlarından biri olduğuna dikkati çekti. Başbakan Erdoğan, "Bu halkımızın onayıyla gerçekleştirilmiş bir hukuk reformudur. Yargıya millet eli değdi. Yargı bir hizbin, dar bir anlayışın, bir grubun arka bahçesi olmaktan çıktı. Milletin yargısı haline geldi. Bu sayede HSYK, birilerinin sözcüsü olmaktan, bir siyasi parti

gibi işlemekten kurtuldu" dedi. Erdoğan, açıklanan son yargı paketiyle ilgili olarak, molotof kullananların patlayıcı madde kullanma suçundan cezalandırılacağını, tutuklama kararının verilmesinin zorlaştırıldığını, söz konusu paketin mahkeme salonlarında bekleyen 2 milyon dosyayı etkileyeceğini, yasaklı durumda bulunan 23 bin kitabın özgürleşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Yüksek Hızlı Trenler ile ciddi bir tasarruf sağlandığını kaydederek, Ankara-Konya arasında hızlı trenle seyahat eden bir yolcu için enerji maliyetinin 1 TL, otobüste ise kişi başına 7.5 TL olduğunu söyledi. Erdoğan on yıl içerisinde Kars, Antalya, Diyarbakır ve Edirneli vatandaşların da hızlı tren nimetinden yararlanacağı müjdesini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!