Zehir tacirlerine göz açtırılmıyor: ‘Türk Escobar’ın çetesine darbe

Güncelleme Tarihi:

Zehir tacirlerine göz açtırılmıyor: ‘Türk Escobar’ın çetesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 07:00

Uluslararası uyuşturucu ticaretinden cezaevinde olan ve ‘Türk Escobar’ olarak tanınan baron Örfi Çetinkaya’nın (75) yönettiği çeteye 2 yıllık titiz bir çalışma sonucu operasyon düzenlendi. Elebaşlarının da aralarında olduğu 42 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bundan iki yıl önce, Türk Escobar olarak tanınan cezaevindeki Örfi Çetinkaya’nın adamlarına verdiği talimatla uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığına yönelik bilgi aldı. Alınan bu bilginin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde hummalı bir araştırma başlatıldı.

Zehir tacirlerine göz açtırılmıyor: ‘Türk Escobar’ın çetesine darbe

Çetinkaya, 2004’e kadar yüzlerce dönümlük Arnavutköy’deki bir çiftlikte yaşıyordu. Çiftliğinin girişinde de adı yazılıydı. Ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar gibi yaşadığı çevredeki insanlara bonkör davranıyordu.

Haberin Devamı

11 ÜLKEYLE İŞBİRLİĞİ

Narkotik ekipleri uluslararası uyuşturucu ağını deşifre etmek için Almanya, Arnavutluk, Avusturya, BAE, Belçika, Bulgaristan, Hollanda, İspanya, İtalya, Pakistan ve Yunanistan’la işbirliği yaptı. Bilgi paylaşımı sonucu Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan’da 13 ton, Türkiye’de de 24 ton uyuşturucu ele geçti. Yapılan teknik ve fiziki takipte çete üyesi 42 kişinin ismi ve adresleri deşifre edildi. MASAK, Gümrük, SGK ve Vergi Denetim Kurulu müfettişlerinin suç örgütü üyeleriyle ilgili yaptığı araştırmalar da dosyaya girerek soruşturmaya büyük katkı sağladı.

OĞULLARI DA GÖZALTINDA

Çeteye yönelik dün özel harekât polisleri eşliğinde ‘Kafes 44’ operasyonu başlatıldı. İstanbul merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonlarda, aralarında Örfi Çetinkaya’nın oğulları Hakan Çetinkaya ile kendisiyle 25 yıldır birlikte hareket ettiği belirtilen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Rüstem Çetinkaya ve ABD’nin kırmızı bültenle aradığı Hakkı Yaman Namlı’nın da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

Zehir tacirlerine göz açtırılmıyor: ‘Türk Escobar’ın çetesine darbe

Gözaltına alınanlar arasında Çetinkaya’nın oğulları da bulunuyor.

Haberin Devamı

POLİS VURDU FELÇ OLDU

12 Eylül darbesinde arananlar listesinde olan Örfi Çetinkaya, 18 Mayıs 1988’de “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Polisin açtığı ateşte belinden vuruldu ve felç kaldı. Tekerlekli sandalyeye mahkûm olması uyuşturucu ticareti yapmasına engel olmadı. Çok kez yakalandı, hapis yattı, serbest kaldı. Yurtdışına kaçtı. 10 yıl firari yaşayan Çetinkaya, geçen yıl nisanda Sarıyer Zekeriyaköy’de gizlendiği villada fizyoterapisti takip edilerek adamlarıyla birlikte yakalandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!