Zara'nın sahibi İspanya'nın en zengini

Güncelleme Tarihi:

Zaranın sahibi İspanyanın en zengini
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2006 17:28

İspanya'nın en zengin insanının Türkiye'de de yatırımları olan tekstil firması Zara'nın sahibi Amancio Ortega olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İspanya'nın El Pais gazetesi tarafından yayımlanan bir araştırmada, 30'dan fazla şirketi kontrolü altında tutan 16 milyar 600 milyon avroluk servete sahip olan Zara'nın kurucusu Amancio Ortega'nın İspanya'nın en zengini olduğu bildirildi.
Zaman içinde bir imparatorluğa dönüşen kurduğu Inditex'in başkanı olarak aldığı aylık maaşın 600 bin avro olduğu açıklanan Ortega'nın maaşının yanında bu yıl şirketlerinden kazandığı 247 milyon avroluk gelirinin de bulunduğu kaydedildi.

İlk olarak 1963 yılında ilk eşi Rosalia Mera ile birlikte İspanya'nın kuzeybatısındaki Coruna kentinde küçük bir tekstil fabrikası kuran Amancio Ortega, 1975 yılında Zara adında Coruna'da ilk giyim mağazasını açtı. Inditex şu anda İsveçli Hennes&Mauritz'in önünde Avrupa'nın en fazla satan moda mağazası olurken, 65 bin kişiye iş verip, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 64 ülkede iş yapıyor. Ortega, ekonomi dergisi Forbes'in 2005 yılına göre yayınladığı dünyanın en zengin adamları listesinde ise 23. sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!