Zap'ta yoÄŸun operasyon

Güncelleme Tarihi:

Zapta yoÄŸun operasyon
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 18:37

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde PKK saldırısında 24 askerin şehit edilmesinin ardından yurt içi ve Irak topraklarında 22 taburla başlatılan hava destekli operasyon tüm hızıyla sürüyor. Yurt içinde yoğunlaşan operasyonda, sınırın Irak tarafında savaş uçaklarının bombaladığı, topçu atışıyla dövülen Zap Vadisi’nden dumanlar yükseliyor.

Genelkurmay açıklamasında 5 bölgede başlatıldığı belirtilen harekatta, sınırı geçen seçkin birlikler Irak topraklarında nokta operasyonları yapıyor. Irak topraklarındaki Haftanin ve Metina ile Çukurca ilçesinin karşısında bulunan Zap vadisindeki PKK kampları, savaş uçaklarının bombardımanı ve top atışlarıyla dövülüyor. Küçük gruplara ayrılan teröristlere yönelik hnokta operasyonları yapılıyor.

PKK’nın Kandil’den sonra en önemli kamplarının bulunduğu ve Türkiye’ye geçiş alanı olarak kullandığı Zap Vadisi, harekatta stratejik hedeflerin başında geliyor. Bu kesimde operasyon giderek yoğunluk kazanıyor.

1990’lı yıllarda Irak ile yapılan sınır anlaşması kapsamında Kuzey Irak’ın Begova, Kanimasi, Şeladize, Amediye ve Bamerni havalanına konuşlanan zırhlı birliklerde de hareketlilik gözleniyor.
  Â
PKK’NIN HAKKARÄ° SORUMLUSU DA ÖLDÜ Â

Terör örgütü PKK’ya ait bir internet sitesi savaş uçaklarının bombardımanında aralarında örgütün Hakkari sorumlusu Yücel Halis’inde bulunduğu üst düzey 3 yöneticinin öldüğünü duyurdu.

İnternet sitesindeki haberde 10 Ekim günü Hakurk ve Hinere kesimine yapılan bombardımanda örgütün önemli isimlerinden ’Cudi’ kod adlı Rüstem Osman, ’Çiçek Kıçi’ kod adlı Guhar Çekirge, ’ Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis’inde aralarında bulunduğu 7 PKK’lının öldüğü yer aldı.

Hava harekatında öldürülen AliÅŸer Koçgiri kod adlı Yücel Halis’in eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis’in yeÄŸeni olduÄŸu belirtildi. PKK’nın Hakkari bölge sorumlusu olduÄŸu öne sürülen Halis, Hakkari DaÄŸlıca’da 12 askerin ÅŸehit saldırı sırasında kaçırılan 8 askeri, Kuzey Irak’a giden Demokrat Toplum Partisi (DTP) Milletvekillerine tutanakla teslim etmiÅŸti.    Â

Haberin Devamı

MAHALLEDE ARAMA

Hakkari’nin Çukurca Ä°lçesi’nde mehmetçik sınır ötesine operasyon yaparken, polis de ilçe merkezinde şüpheli adreslere baskın düzenledi. Alınan bir ihbar üzerine akÅŸam saatlerinde Çukurca Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat polisleri YeÅŸilçeÅŸme Mahallesi’ne operasyon düzenledi. Yüzleri kar maskeli özel harekat polisleri, zırhlı araçlarla çıkıp YeÅŸilçeÅŸme mahallesini kapatıp, şüpheli evlerde arama yaptı. Yapılan aramalar sonrası herhangi bir gözaltı olmadı. Â

KEKLİKTEPE’DE SICAK TEMAS

 Keklik Tepe bölgesinde bir grup PKK’lı ile sıcak temas sağlandı. Mehmetçikler ve PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmanın ardından Çukurca 20’nci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığından havalanan helikopterler bölgeye sevk edildi. Hakkari Valisi Muammer Türker, sıcak temas sağlandığını doğrulayarak, şu ana kadar ölen yada yaralanın olmadığı konusunda bilgi aldıklarını ve sıcak temasın halen sürdüğünü söyledi.



  
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!