Zamansız giden güzel

Güncelleme Tarihi:

Zamansız giden güzel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2006 00:00

Ailesinin Tutush’u, beyaz gelinciği Tuluğ, ölümünün ardından açılan internet sitesini ziyaret edenlere göre "gözleri ışıl ışıl parlayan ve zamansız giden güzel bir kız". Emniyet kemeri takmayan Tuluğ kendi kullandığı otomobilde öldü. Sitesine mesaj yazanların çoğu, direksiyonda dikkatli olma çağrısı yapıyor.

TULUĞ Gökçetin, onu tanıyan tanımayan 10 bine yakın insanı www.tutush.com sitesinde buluşturdu. Siteyi, Tuluğ’un 19 yaşında ölümüyle sarsılan ancak onun unutulmasını istemeyen ağabeyi Özge Özçetin kurdu.

İsmi, "Rabbin káinatta yarattığı en son ve en sevdiği yıldız" anlamına gelen Tuluğ yaşasaydı, 15 yıldır olduğu gibi bu yaz da ailesiyle tekne turuna, kışın da Uludağ’a çıkacaktı. Florya’daki evlerinin bahçesinde hafta sonları babası Kamil Gökçetin’in tüttürdüğü mangalı çok severdi. 17 Temmuz Cumartesi akşamı, annesi babası onu mangala bekliyordu.

Sürücü penceresinden fırladı

Tuluğ, bir kafede oturdukları erkek arkadaşıyla vedalaşıp Maçka’daki otoparktan ailesinin hediye ettiği Toyota Corolla’yı aldı. Otomobilde yalnızdı. 400 metre sonra Dolmabahçe’deki Küçükçiftlik Lunaparkı’nın önünde bir aracı sollarken kontrolü kaybetti. Babasının, "Tek hatası buydu" dediği emniyet kemeri takılı olmayan Tuluğ, sürücü penceresinden dışarı fırlayarak devrilen otomobilinin altında kaldı. Tuluğ, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Logo Deri’nin sahipleri Tülin ve Kamil Gökçetin, tek kızları, beyaz gelincikleri Tuluğ’suz geçen her günün ıstırap olduğunu söylüyor. Onun 52’nci gece duası okunurken bir kere daha yürekleri kan ağladı.

Mesajlarda aynı uyarı

Kamil Gökçetin, kızının hatasını hiç yadsımıyor, "Aniden kaldırıma çarpan otomobil takla atıyor. Emniyet kemeri takmayan kızım yan camdan fırlayarak yere düşüyor. Ölüm sebebi olarak boyun kırılması gösterildi. Kaza yapmasına neden olabilecek hiçbir olumsuzluk yaşamamış. Sadece emniyet kemeri takmaması onun hatasıydı. Tüm otomobil kullanıcılarını daha dikkatli olmaya çağırıyoruz" diye konuşuyor.

Onun için kurulan siteye giren birçok insan, Kamil Gökçetin’e destek verir nitelikte mesajlar bıraktı. Tuluğ’u hiç tanımayan Özge adlı bir ziyaretçi şunları yazdı:

Odasına giremiyorlar

"Bu kadar güzel ve bu kadar hayat dolu bir gencin bu şekilde hayata veda etmesi gerçekten çok acı. Bir insanın hayat dolu ve iyi olduğunu ona bakarak anlayabilirsiniz ve gerçekten Tuluğ’a dikkatle bakarsanız hayatı ne kadar sevdiğini anlayabilirsiniz. Lütfen direksiyon başında daha dikkatli olalım. Herkes dikkatli olursa hayat daha da yaşanır hale gelir. Lütfen arkadaşlar, lütfen dikkat..."

Tuluğ Gökçetin’in ölümünden sonra fotoğrafları ile aralarında birlikte uyuduğu oyuncaklarının da bulunduğu odasına bir daha giremeyen Tülin ve Kamil Gökçetin, bakmaya kıyamadıkları kızlarının tüm eşyalarını hayır kurumlarına ve fakirlere verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!